Sinoči je v jedilnici OŠ Ivanjkovci potekal literarni večer, kjer je učenka 9. razreda ANJA LAZAR predstavila svojo prvo pesniško zbirko pod imenom PROSTOR ZA PESEM. Simpatična štirinajstletnica, pove, da je pesniti začela že v svojih rosnih letih. Prva njena pesem je govorila o polžu in je nastala na sprehodu z babico in dedkom, potem pa, da so kar nastajale in govorijo o prijateljstvu, o šoli, o ljubezni, o mami in različnih vsakdanjih doživetij.
V pesniški zbirki se nahaja 40 pesmi, ki so nastajale zadnjih pet let, še dodaja Anja, hvaležna svoji mentorici in splošni podpori, ki je je deležna s strani šole, a tudi staršev. Recenzijo oziroma oceno pesniške zbirke je napisal Tone Partljič, na kar je Anja še posebej ponosna.

Izdajo pesniške zbirke je sofinancirala tudi občina Ormož, tako sta na sinočnjem literarnem večeru bila prisotna podžupanja Irma Murad in župan Danijel Vrbnjak.
Literarni večer je predstavljal pogovor z iskrivo mlado pesnico. Pesmi iz zbirke so recitirali, a tudi odpeli Anjini sošolci. Nekaj njenih pesmi je namreč uglasbil učitelj glasbe Leon Lah.