Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
18. 6. 2015, do 7. ure, dne 19. 6. 2015, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 18. 6. 2015

Ob 9:24 smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije in materialno škodo v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja trčila v drugo voznico osebnega avtomobila, katera se je pravilno pripeljala po prednostni regionalni Ljutomerski cesti. Udeležena voznica je bila telesno poškodovana, zato so jo z reševalnim vozilom iz ZD Ormož odpeljali v ptujsko bolnišnico. Na kraju so bili tudi ormoški gasilci, kateri so odklopili akumulator. Povzročiteljici je bil izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršenja določb ZPrCP.

Ob 12:30 smo bili obveščeni o tatvini osmih kipcev angela, različnih velikosti, na središkem pokopališču. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine.

Ob 20:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti pred naseljem Runeč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Ob 23:00 uri smo na regionalni cesti v naselju Pavlovci vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,62 ml/l). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Ob 04:53 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti pred naseljem Bratonečice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

Napoved aktivnosti za vikend:

– v času do 21.6.2015 se izvaja v cestnem prometu poostren nadzor po hitrosti;
– danes med 7:00 in 14:00 poteka poostren nadzor cestnega prometa po hitrosti na območju celotne policijske uprave Maribor;
– v nedeljo 21. 6. 2015 se bodo med 11:00 in 19:00 uro izvajale meritve hitrosti z radarjem ter poostren nadzor cestnega prometa po hitrosti na območju policijske postaje Ormož.

PRIPRAVILA:slika_policija_avto
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir