Iz vsebine:

Krajevna skupnost ORMOŽ praznuje…. Prireditve so se začele 7.septembra s slovesnostjo ob 150.obletnisi slovenskega tabora v Ormožu in se bodo zaključile 21.septembra s turnirjem v malem nogometu. Uvodna slovesnost se je začela minuli petek, s parado po mestnih ulicah:

2. Po uvodni paradi se je dogajanje preselilo v Belo dvorano grajske pristave, kjer so zaslužnim krajanom podelili priznanja:

3. Drugi del slovesnosti ob krajevnem prazniku, ki je bila namenjena 50.obletnici Območne obrtno-podjetniške zbornice, si boste lahko ogledali v prihodnji oddaji. V nadaljevanju smo se odpravili med mlade kolesarje iz Osnovne šole Ivanjkovci, ki se projekta VARNO NA KOLESU lotevajo z vso vnemo:

4. Tradicionalno – prvo soboto v septembru, je v Središču ob Dravi potekal že 17.PRAZNIK BUČ, ki ga v sodelovanju s Turističnim društvom in ostalimi društvi v Središču ob Dravi pripravlja tamkajšnja Oljarna. Bilo je pestro, dišeče in veselo….

5. Med mnogimi srednjimi šolami, tudi Gimnazija Ormož sodeluje v tako-imenovanem vse-slovenskem projektu POVABIMO BESEDO. V okviru projekta so imeli na obisku pisatelja in pesnika Andreja Rozmana Rozo:

6. V okviru prireditev, ki so jih v Ivanjkovcih pripravili ob svojem krajevnem prazniku je bilo tudi odprtje razstave v spomin na pomembnega rojaka Franca Simoniča – doktorja znanosti, ki je svoje življenje posvetil bibliotekarstvu.

7. Športni del oddaje, v nadaljevanju….pa prinaša prispevek z rokometne tekme med Ormožem in Izolo, in prispevek s tekme futsalerjev Dobovca in Tomaža. Izsledki so več kot zanimivi…