TOREK 17. 9. 2019:

Ob 8.50 uri smo hrvaškim policistom vrnili 6 tujcev, državljanov Iraka, ki so bili prijeti pri ilegalnem prehodu državne meje 15.9.2019. V istem postopku smo zoper voznika osebnega avtomobila, 20 letnega državljana Poljske, odredili pridržanje. V postopku je bilo zbrano dovolj dokazov, da je bil osumljeni s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu kazenskega zakonika, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Ob 16.39 uri smo iz psihiatrične bolnišnice bili obveščeni, da pogrešajo svojega pacienta. Pacient je bil ob 17.26 uri izsleden v okolici Ormoža in z reševalnim vozilom odpeljan nazaj v psihiatrično bolnišnico.

Ob 17.40 uri smo bili obveščeni, da se pri smetišču v Ormožu zadržujejo romi. Pri tem smo izsledili eno osebo, kjer smo opravili identifikacijski postopek. Drugih posebnosti nismo zaznali.

Ob 23:23 smo v naselju Vodranci obravnavali prometni dogodek in sicer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno.

SREDA 18. 9. 2019

Ob 9:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil za neznanim tovornim vozilom, iz katerega je med vožnjo, iz tovornega prostora padla strešna opeka in mu poškodovala vozilo. Dogodek smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na parkirnem prostoru v naselju Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da voznik osebnega vozila, le tega ob parkiranju ni pravilno zavaroval, zaradi česar se je vozilo začelo premikati in pri tem trčilo v pravilno parkiran osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 20.20 smo bili napoteni v Ormož, kjer je neznani storilec namerno poškodoval parkiran osebni avtomobil prijaviteljice.

Ob 05.34 zjutraj smo v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, državljana Afganistana, ki sta pred tem ilegalno prestopila državno mejo. Po postopkih bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 6.27 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Svetem Tomažu. Voznici smo izdali Obvestilo o odstopu od ogleda.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 19. 9. 2019

– Opravljali bomo poostreni nadzor prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev prekoračitve hitrosti, neuporabi varnostnega pasu in nedovoljeni uporabi mobilnih telefonov med vožnjo;
vsem občanom svetujemo, da svoja vozila redno zaklepajo in izvajajo druge samozaščitne ukrepe za zavarovanje osebnega premoženja. O vseh opaženih sumljivih osebah pa obveščajo policijo, na telefonski številki 113 ali 02 741 08 50.

Pripravili policisti PP ORMOŽ