Iz vsebine:
Razveseljiva novica minulega tedna je, da je občini Ormož uspelo pridobiti nepovratna sredstva iz evropskega Kohezijskega sklada, ki predstavlja del stroška za energetsko sanacijo štirih javnih stavb v občini. Pogodbo z izvajalci je župan podpisal minuli petek:

2. V sredo je Ormož in okolico obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano doktorica Aleksandra Pivec, ki je med drugim spregovorila tudi o možnosti oživitve tovarne sladkorja. Sicer pa je njen obisk imel več namenov, med drugim je obiskala tudi Dom starejših občanov v Ormožu:

4. Tako kot mnogo prireditve, so v Središču ob Dravi tudi letos zaradi znanih razlogov ostali brez svoje največje prireditve PRAZNIKA BUČ. Ampak oljarna v tem času dela normalno, sezona odkupa bučnic je na višku. Potek predelave je večini dobro znan, malo manj pa morda odkup, čiščenje bučnic in sušenje:

5. V Osnovni šoli Velika Nedelja, kjer je minulo neurje razkrilo streho ter povzročilo škodo tudi v učilnicah in skupnih prostorih šole, so začetek pouka morali preložiti za teden dni. S poukom so začeli 7.septembra:

6. Kdor hitro da, dva krat da, je star pregovor, ki pa veliko pove. Tako se v slaščičarni MALINA v Veliki Nedelji niso nič obotavljali in se odločili, da OŠ Velika Nedelja za pomoč pri sanaciji škode po neurju pomagajo na svoj način:

7. Minulo sredo je v Ormožu potekala Parada učenja 2020, ki predstavlja osrednji dogodek v času Tednov vseživljenjskega učenja. Prireditev, ki jo organizira LU ORMOŽ služi promociji učenja v vseh življenjskih obdobjih in je v Ormožu potekala drugič:

8. V župniji Svetega Miklavža pri Ormožu so prvo nedeljo v septembru v počastitev 100. obletnice rojstva in 10. obletnice smrti rojaka dr. Stanka Janežiča, duhovnika, teologa, pesnika in pisatelja pripravili slovesnost, ki je potekala v tamkajšnji cerkvi Svetega Miklavža:
9. Sedaj pa med futsalerje in nogometaše: Zraven smo bili na tekmi med futsalerji iz Svetega Tomaž in OPLASTA, ter na tekmi futsalerjev Ptuja in Sevnice:
10. V nedeljo popoldan je v Ormožu potekala tekma med nogometaši Ormoža in Majšperka. Rezultat je bil neodločen, kar so gostje sprejeli s precejšnjim razočaranjem: