Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure dne
7. 2. 2018, do 7. ure, dne 9. 2. 2018, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 7. 2. 2018:

Ob 10:16 uri smo bili obveščeni o poškodbi pluga na lokalni cesti v Strjancih. Zoper vzdrževalca lokalne ceste sledi uvedba hitrega postopka zaradi kršenja določil Zakona o cestah.

Ob 12:35 uri se je na policijski postaji oglasil občan, ki je oškodovanec iz okolice Ormoža v zvezi žalitev, obrekovanja, neresničnih trditev. Napoten je bil na zasebno tožbo.

Ob 16:00 uri smo na policijski postaji prejeli pisno prijavo oškodovanih stanovalcev iz večstanovanjske zgradbe v okolici Ormoža. Evidentirali smo KD Izneverjanja po čl. 215 KZ-1 in nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

ČETRTEK 8. 2. 2018:

Ob 1:51 uri smo pri skupnem poostrenem nadzoru cestnega prometa na Ptuju odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila doma iz Ptuja, kateri je vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat 0,58 mg/l alkohola po izdihanem zraku). Vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče Ptuj.

Ob 3:46 uri smo prav tako na Ptuju voznici osebnega avtomobila odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat 0.60 mg/l alkohola po izdihanem zraku). Tudi njeno vozniško dovoljenje bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče na Ptuju.

Ob 21.00 uri smo v naselju Pršetinci obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Sledi zbiranje obvestil ter ovadba na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za vikend:
– do 11. 2. 2018 poteka poostren nadzor cestnega prometa – PEŠCI;
– ob rednem delu bomo v cestnem prometu opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti, preverjali psihofizično stanje voznikov in opremljenost vozil z zimsko opremo.

PRIPRAVILA:
Kristijan Dogša, policist I
in Edvard Cvetko, komandir