Društvo Antonovanje na Kogu je v okviru Antonovanja tudi letos v sodelovanju s Kmetijsko svetovalno službo pripravilo ocenjevanje čurk (kašastih klobas). Letos je to bilo že 7.ocenjevanje čurk, ki sta jih tradicionalno ocenjevali DVE komisiji: Strokovna komisija, ki so jo sestavljali: Peter Pribožič iz KGZ Ptuj, Frančka Lebarič iz KGZ Murska Sobota in Petra Kos iz KGZ Celje; in komisija potrošnikov, ki so jo sestavljali Natalija Škrinjar (Radio Ptuj), Vanja Mramor (blogarica, vanja.si) in Karolina Putarek (KTV ORMOŽ).

Na sliki: Komisija potrošnikov (z leve: Vanja Mramor, Natalija Škrinjar, Karolina Putarek)DSCN2411[1]

Strokovna komisija (z leve):Frančka Lebarič iz KGZ Murska Sobota, Peter Pribožič iz KGZ Ptuj,in Petra Kos iz KGZ slika_komisija2016_komisija

Komisiji sta ocenili 12 črnih čurk, 9 sivih in 3 bele.
Strokovna komisija je ZLATO priznanje dodelila 5 črnim, 4 sivim in 2 belima črkama, komisija potrošnikov pa je ZLATO priznanje dodelila 2 črnima, 5 sivim in 2 belima čurkama.

Rezultate ocenjevanja bodo na Kogu predstavili na osrednji prireditvi s podelitvijo priznanj, ki bo to soboto, s pričetkom ob 14.30. Po podelitvi priznanj s kulturnim programom bo mogoče najboljše ocenjene čurke tudi poskusiti. K čurkam pa bodo kogovski vinogradniki ponudili tudi najprimernejša vina.