SREDA 2 4. 2014

Ob 8.17 uri je občan prijavil izgubo denarnice na relaciji Litmerk – Dobrava dne 1.4.2014.

Ob 10.01 uri smo na regionalni cesti izven naselja Pavlovci na prehodu ceste čez železniško progo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10.05 uri smo v eni izmed ormoških javnih ustanov obravnavali tatvino denarnice iz omare.

Ob 13.00 uri smo v enem izmed gostinskih lokalov v okolici Ormoža prevzeli odkrit ponarejen bankovec za 50 evrov. Ker je bilo v zadnjem času ugotovljeno že več primerov ponarejenih bankovcev, predvsem za 50 EUR, želimo opozoriti vse občane, predvsem pa zaposlene v raznih trgovinah, gostilnah in drugih ustanovah, da so pri prejemu bankovcev zelo pozorni na sum ponarejenega bankovca.

Ob 16.19 uri smo lastniku vrnili z dne 30. 3. 2014 najden mobilni telefon.


Napoved aktivnosti za četrtek dne 3. 4. 2014:


Varnostni pas – pripni svoje življenje!

V policiji si prizadevamo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljamo, da bi bile lahko posledice bistveno blažje, če bi vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali varnostni pas. Iz tega stališča je »Uporaba varnostnega pasu in zadrževalnih sistemov za otroke obvezna!«

Obveznost pripenjanja nalaga 33. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, po katerem se voznika ali potnika, ki ni pripet z varnostnim pasom, kaznuje z globo v višini 120 evrov.
Namen raznih preventivnih akcij in poostrenih nadzorov policije je zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov ter povečati njegovo uporabo med vozniki in potniki v vseh vozilih.

V mesecu aprilu bomo tako tudi policisti PP Ormož izvajali razne preventivne aktivnosti kakor tudi poostrene nadzore nad pravilno uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za otroke.

PRIPRAVILA:
Jožef Magdič, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II