Danes okrog 9. ure je tovorni vlak v Ljutomeru na Jeruzalemski cesti, do smrti povozil 40-letnega delavca, ki je delal na gradbišču železnice.
Po neuradnih podatkih je delavec opravljal delo z ročnim teptalnikom tik ob progi. Ker najverjetneje vlaka ni slišal je prišlo do usodnega trčenja.

Cesta v smeri Ljutomer – Ormož je bila za ves promet zaprta do 12.35ure.

O dogodku je bil obveščen preiskovalni sodnik, ki v prisotnosti državnega tožilca opravlja ogled kraja.
(Naslovna slika: portal 24ur POPTV)

Pokojnik je delal pri družbi Pomgrad – Gradnje d.o.o., kjer so tudi podali izjavo za javnost:
“Poškodbam je na kraju nesreče podlegel delavec, ki je bil zaposlen na družbi SGP Pomgrad – Gradnje d.o.o. Po do sedaj nam znanih podatkih se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju 8 metrtskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak.

Za današnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena niti odrejena, zato ni znano zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal saj je varovalni pas jasno razmejen. Dela znotraj varovalnega pasu so podrejena posebnemu varnostnemu režimu pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic.

O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organiziranega s strani Slovenskih železnic. Le-to izobraževanje, kakor tudi ostala izobraževanja s področja varstva pri delu, je opravil tudi tragično preminuli delavec.

Vsi v skupini SGP Pomgrad smo pretreseni, saj je med opravljanjem dela tragično preminil naš dolgoletni sodelavec. Njegovim svojcem in vsem bližnjim izrekamo globoko sožalje ob tragični in nenadomestljivi izgubi.”