Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 22. 6. 2018, do 7:00 ure dne 26. 6. 2018 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 22. 6. 2018
Ob 9:00 uri smo bili na kraju najdbe trupla v stanovanjski hiši. Na kraju je bilo ugotovljeno, da na truplu ni znakov nasilja. Mrtvo oglednica je na kraju odredila sanitarno obdukcijo. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:30 uri smo bili na kraju prometne nesreče II. kategorije na lokalni cesti v naselju Strjanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik kolesa s pomožnim motorjem zaradi neprilagojene hitrosti padel na vozišču in pri tem zadobil lahko telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico na Ptuju, zaradi kršitev določil Zakon o pravilih v cestnem prometu bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

SOBOTA 23. 6. 2018
Ob 9:10 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju »Grožnje«. Sprejet je bil zapisnik ter sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 17:30 uri smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je poteklo prometno dovoljenje. Odvzete so mu bile registrske tablice ter izdan plačilni nalog.

Ob 20:12 uri smo bili obveščeni o odvzemu motornega vozila na območju naselja Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše odpeljal osebni avtomobil. V vozilu so bili kontaktni ključi. Voznik in vozilo sta bila izsledena na območju Republike Hrvaške. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 21:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek izven naselja Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22:10 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek v naselju Vinski vrh. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v zajca in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA 24. 6. 2018
Ob 7:53 uri smo bili s strani občana s Koga obveščeni, da ga vznemirja soseda. Po razgovoru s prijaviteljem ugotovili, da ni bilo kršitve javnega reda in miru. Prijavitelja smo napotili na zasebno tožbo.

Ob 11:41 uri smo bili s strani občana s Hajndla obveščeni, da mu je znana oseba z vozilom zaparkirala dostop do garaže. Na kraju smo ugotovili, da gre za privatno površino. Med osebama pa je obstajal tudi pisni dogovor. Prijavitelj napoten na zasebno tožbo.

Ob 3:39 smo v Savcih obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v srno in si poškodoval vozilo.

PONEDELJEK 25. 6. 2018
Nismo obravnavali izstopajočih dogodkov.

Napoved aktivnosti za torek dne 26. 6. 2018:
– ob rednem delu bomo opravljali nadzor prometa s poudarkom na vožnji pod vplivom alkohola in hitrosti

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir