ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 4. krog:
Že v petek 11. 4. proti Svišu

Po kratkem premoru zaradi reprezentančnih akcij članov in mladincev se nadaljuje prvenstvo v 1. A slovenski rokometni ligi. Na sporedu je 4. krog Lige za prvaka in Lige za obstanek, ki Vinarjem prinaša domačo tekmo proti Svišu iz Ivančne Gorice. Res, da gostje z desetimi točkami zasedajo zadnje mesto v ligi, ampak je njihova kvaliteta bistveno višja kot kaže stanje na lestvici. S prihodom odličnega organizatorja igre Mihe Tomšiča so Sviškoti pred začetkom Lige za obstanek verjeli v zagotovitev obstanka v ligi, vendar so zabeležili poraza proti Slovanu (28 : 26) in Izoli (22 : 21) ter zmago proti Krki (28 : 24). To je bistveno slabši izkupiček kot so predvidevali v Ivančni Gorici, ki se lahko pohvali z enim od najboljše organiziranih klubov v državi. Tako je praktično gostovanje v Ormožu za Sviš tekma za biti ali ne biti. Po drugi strani imajo Vinarji kar deset točk prednosti pred Svišem in ob morebitni zmagi Jeruzalema bi bilo jasno, da so si varovanci trenerja Saše Prapotnika zagotovili obstanek v ligi, Dolenjci pa bi si s porazom podpisali “smrtno obsodbo”. Jeruzalem bo nastopil v popolni zasedbi, v Ormožu upajo, da bo končno registriran tudi Jure Kocbek in da bo konec pet tedenske kalvarije za mladega obetavnega igralca, ki je nazadnje nosil dres Arcont Radgone. Tekma na Hardeku je na sporedu v petek 11. aprila 2014 s pričetkom ob 19.30 uri.

Mladi ormoški upi odhajajo v BiH
Na povabilo Rokometnega kluba Maglaj bodo mladi ormoški rokometni upi od petka 11. do nedelje 13. aprila preživeli v Bosni in Hercegovini, kjer bo potekal turnir za selekciji letnikov 1998 in 2000. Na turnirju bodo nastopale ekipe iz BiH, Hrvaške, Srbije in Jeruzalem Ormož kot predstavnik Slovenije. V predtekmovanju, ki bo potekalo v soboto bosta ekipi odigrali po dve tekmi. V nedeljo bodo na sporedu tekme za končno razvrstitev. Na pot v Maglaj je v upanju po čim boljši predstavitvi države Slovenije, mesta Ormož in Rokometnega kluba Jeruzalem odpotovala 40 članska ekspedicija igralcev, trenerjev in staršev. V tem tednu je na naslov kluba prispelo tudi povabilo za letnike 1998 na močan mednarodni turnir, ki bo potekal meseca avgusta v Skopju. Želja organizatorjev je, da bi na turnirju nastopale najboljše ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Črne gore in Makedonije. Še en dokaz dobrega dela ormoškega rokometnega kluba, ki bo letos na zaključnih turnirjih državnega prvenstva sodeloval s kar štirimi različnimi selekcijami.

OŠ Ormož tretjič zapored druga v državi
V Hrpeljah Kozini je potekal finale osnovnih šol v rokometu za učence rojene leta 1999 in mlajše. Na finalnem turnirju so nastopila tri najboljša moštva v državi: gostitelji OŠ Hrpelje Kozina, OŠ Trebnje in OŠ Ormož, ki se je na zaključni turnir uvrstila četrtič zapored in desetič v dvajsetih letih. Največ znanja so pokazali rokometaši iz Trebnjega, ki so tretjič zapored postali državni prvaki. Novim starim prvakom so se Ormožani upirali do 30. minute. Ormožani so po zmagi nad gostitelji tretjič zapored postali državni podprvaki. Tretje mesto je pripadlo gostiteljem, ki tudi niso razočarali z igro.
Iz vrst OŠ Ormož je Jurček Korpič Lesjak postal NAJ VRATAR, Nejc Zidarič NAJ DESNI ZUNANJI, Luka Voljč NAJ STRELEC.

Rezultata OŠ Ormož:
OŠ Ormož – OŠ Trebnje 19 : 29 (12 : 14)
OŠ Ormož – OŠ Hrpelje Kozina 25 : 18 (15 : 11)

Novi uspehi ormoškega rokometa se nizajo en za drugim.

Novi uspehi ormoškega rokometa se nizajo en za drugim.