ROKOMET, 1. A SRL, Liga za obstanek, 6. krog:
Slab začetek, dober konec
Jeruzalem Ormož – Krško 32 : 27 (15 : 17)
Jeruzalem:
Belec 6 obramb (1 x 7m), T. Cvetko 2 obrambi; Kolmančič, Bogadi 6, Rajšp 1, Šišmanovič 4, Kocbek, Čudič 8 (3), Mesarić 4, Topolovec, Radujković 6, Gregorc, Peček 3, Žižek Cvetko, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Krško: Žitnik 4 obrambe, Polutnik; Miklavčič 6, Dimc 1, Romih, Dular, Ban 4 (2), Cerjak, Sobotič 2, Kučič, Kastelic, Čanžar 4 (3), Koprivc 4, Zoran 1, Omerzel 5. Trener; Sandi Markl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/3; Krško 7/5.
Izključitve: Jeruzalem 16; Krško 8 minut.
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
V šesti tekmi Lige za obstanek so Vinarji proti Krškemu dosegli drugo zmago zapored in četrto v skupini ekip, ki se borijo od 7. do 12. mesta v državi. Do 12. minute je na igrišču obstajala le ena ekipa, ekipa Krškega, ki je kaznovala prav vsako napako Jeruzalemčkov z lahkim zadetkom iz protinapada. Napak pa je s strani domače ekipe bilo res preveč. V 8. minuti so gostje povedli s 7 : 1, v 12. minuti z 10 : 4 in ob tem imeli še dva igralca več polju. Ormožani so se odlično obranili v igri z dvema igralcema manj in celo dosegli zadetek za znižanje zaostanka na 5 : 10. V golu je vratarja Boštjana Belca zamenjal mladi Tomaž Cvetko, ki je do odmora zbral 2 obrambi. V 28. minuti je Bojan Čudič zadel sedemmetrovko za izenačenje na 15 : 15. V zadnji minuti 1. polčasa pa znova dve napaki Ormožanov, ki sta ju z zadetki kaznovala Nejc Dimc in Mitja Omerzel za krško vodstvo s 17 : 15. Jeruzalem je 2. polčas odprl s tremi zaporednimi goli in v 34. minuti je Čudič svojo ekipo popeljal do prvega vodstva na tekmi (18 : 17). Gostom je še trikrat uspelo izenačiti, zadnjič na 20 : 20, nato pa je sledilo odločilnih pet minut tekme, kjer so gostitelji dosegli pet zadetkov zapored in prejeli pa niti enega ter v 45. minuti povedli s 25 : 20. V teh trenutkih so Krčani zastreljali dve sedemmetrovki, ob tem je vratar Belec (vse obrambe v 2. polčasu) zbral nekaj pomembnih obramb, kar se je takoj poznalo na rezultatu. Najvišja prednost čete trenerja Saše Prapotnika je dvakrat znašala šest zadetkov (27 : 21, 28 : 22). Zmaga Jeruzalema do konca tekme več ni bila ogrožena, saj so vse niti igre v svojih rokah držali izkušeni Belec, Siniša Radujković, Čudič in Danijel Mesarić. Z zmago so Vinarji obdržali 7. mesto na lestvici, v sredo 30. aprila ob 19.00 uri pa jih čaka gostovanje v Izoli, ki je trenutno na 8. mestu z točko manj od Jeruzalemčkov.
IZJAVA:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): Po tradiciji so tekme proti Krškemu zelo težke. Tudi tokrat je bilo tako, ko smo slabo odprli tekmo in so si borbeni gostje hitro priigrali šest zadetkov prednosti. Šele od polovice 1. polčasa smo zaigrali kot znamo, ob tem so izkušnje naših igralcev prevesile tehtnico v našo korist. Imeli smo tudi štiri obrambe več v 2. polčasu kot vratarji Krškega in zmaga je zasluženo ostala na Hardeku. Od 15. do 50. minute nam je uspel delni izid 22 : 10 (5 : 11, 27 : 21). Z obstankom v ligi smo izpolnili zadani cilj, zdaj pa bomo do konca sezone poskušali obdržati končno 7. mesto v državi.

Naslednjo domačo tekmo bodo Vinarji iz Ormoža odigrali proti Slovanu. V sredo 30. 4. jih čaka gostovanje pri Izoli.

Naslednjo domačo tekmo bodo Vinarji iz Ormoža odigrali proti Slovanu. V sredo 30. 4. jih čaka gostovanje pri Izoli.

ROKOMET, 1. B SRL, 20. krog:
Poraz tudi v derbiju začelja
Velika Nedelja Carrera Optyl – Grosuplje 19 : 28 (11 : 14)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 2, Kaučič, Hanželič 2, Bezjak 2, Veselko 6, Štefičar 5, Preac 5 obramb, M. Špindler, Dogša 11 obramb, Lorenčič 1, Šerod 1. Trener: Bojan Munda
Slabo, slabše…
Derbi začelja so povsem zasluženo dobili gostje. Po spodbudnem začetku domačih in vodstvu s 4:1 v prvih sedmih minutah so bila pričakovanja domačih tribun velika. Vendar zdesetkani domači igralci niso vzdržali dolgo, saj je sledil delni izid v prid gostov 1 : 6 in v 14. minuti so gostje že vodili za dva gola (5 : 7). Domači so rezultat sicer v 24. minuti uspeli izenačiti na 11 : 11, to pa je bilo tudi vse, saj so gostje zadeli še trikrat in odšli na odmor s prednostjo 11 : 14.
Tudi v drugem polčasu sta obe ekipi nadaljevali v istem ritmu. Domači slabo, brez idej, brez velike borbenosti, ki bi jo pričakovali glede na zaostanek, gostje pa borbeno, razigrano, brez velikega kompliciranja. Končni rezultat je sicer nekoliko previsok, vendar gostje so v končnici tekme izkoristili številne napake domačih in se veselili lahko priigrane zmage.
Pri domačih sta izstopala oba vratarja, ki sta skupaj obranila 16 strelov gostov, od tega tudi 3 sedemmetrovke (od skupno 10 opravičeno dosojenih), pri gostih pa prav tako vratar Jernej Smrke ter organizator igre David Kastelic, čigar slaba domača obramba nikakor ni uspela zaustaviti.
Sedaj je povsem jasno, da se ekipa seli v 2. DRL, kar pa ne sme biti razlog, da fantje ne bi korektno odigrali še zadnji dve tekmi in sicer v Dobovi ter zadnje kolo doma proti Mokercu.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško)

Turnir veteranov v Ajdovščini
Nova zmaga veteranov Velike Nedelje

Veterani Velike Nedelje nadaljujejo niz zmag na turnirjih. Tokrat so bili zmagovalci močnega mednarodnega turnirja v Ajdovščini. Na turnirju so nastopale ekipe iz Hrvaške, Italije in Slovenije, zato ima zmaga še toliko večjo vrednost. Čeprav maloštevilni so vse tekme zmagali s sedem ali več goli razlike.
Vratar Andrej Vaupotič je bil proglašen za najboljšega čuvaja mreže.
Postava in strelci: Dejan Ivančič 11, Dejan Kosi 10, Robi Mesarec 9, Rudi Kokol 8, Davorin Planinc 6, Dušan Cvetko 1, Davorin Kovačec 1, Andrej Vaupotič.
Vir: RK Velika Nedelja Carrera Optyl (Janko Meško)