ROKOMET, 1. SRL, 11. krog:
Točki proti Krškemu štejeta dvojno
JERUZALEM – KRŠKO 32 : 29 (15 : 13)
Jeruzalem:
Žuran, Belec (10 obramb), T. Cvetko; Poznič 1, Putarek, Bogadi 5, Radujković 3, Čudič 12 (8), Gregorc 5, Mavrič 1, Šišmanovič 5, Mesarič, Topolovec, Lukman, Peček, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Krško: Kozole, Žitnik (14 obramb); Andlovič, Jazbec 3, Dular, Ban 2, Cerjak, Sobotič 5, Kučič 1, Dimc, Majerle 3, Čanžar 10 (5), Koprivc 5, Vovk, Zoran, Omerzel.Trener: Aleksander Markl
Sedemmetrovke: Jeruzalem 9/8; Krško 5/5.
Izključitve: Jeruzalem 4; Krško 6 minut.
Rdeči karton: Kučič (51 – diskvalifikacija).
Igralec tekme: Bojan Čudič (Jeruzalem Ormož).
Rokometaši Jeruzalema so na Hardeku pred nekaj več kot 200 gledalci ugnali neugodno ekipo iz Krškega in zabeležili četrto prvenstveno zmago, tretjo na domačem parketu. Vinarje je razveselila novica, da sta kljub poškodbi lahko zaigrala kapetan Bojan Čudič in David Bogadi, ki sta na koncu tudi bila prvi violini ormoškega orkestra. Žal je poškodba Danijela Mesarića pretežka in ta si je tekmo ogledal s klopi. Ob tem je ekipa zaigrala še brez mladih upov Roka Cvetka (minuli teden je v Celju prestal operacijo kolena), Miha Kolmančiča, Davorina Levaniča in Jaše Rajšpa.
Gostje so pričeli z globoko in agresivno obrambo, katero so Ormožani pričeli razbijati po desetih minutah igre in v 13. minuti je kapetan Čudič (sedem zadetkov v 1. polčasu) zadel za prvo ormoško vodstvo s 6 : 5. Sledijo minute, kjer so gostitelji nadigrali Krčane, vendar je krški vratar Blaž Žitnik (7 obramb v 1. polčasu) s tremi obrambami čistih protinapadov Davidu Bogadiju preprečil potop krške barke že v 1. polčasu. Jeruzalemčki so držali prednost dveh do treh zadetkov, ob izteku 1. polčasa pa je Tilen Majerle s strelom iz razdalje zatresel mrežo Boštjana Belca (3 obrambe v 1. polčasu) za izid polčasa 15 : 13. V nadaljevanju odlična igra Krškega v obrambi, kar je obrodilo s sadovi preko lahkih zadetkov iz protinapadov Borisa Jazbeca za vodstvo Krčanov z 20 : 18 v 40. minuti. Krška serija je znašala kar 6 : 0. Nato pa na Hardeku pred peklensko publiko preobrat. Zadnjič na tekmi je bil izid izenačen pri 20 : 20, nato pa so domačini večkrat vodili za tri točke (24 : 21, 25 : 22, 26 : 23, 27 : 24). Devet minut pred koncem so Krčani ostali brez pomembnega moža Mateja Kučiča, ki je po grobem prekršku nad Damirjem Mavričem pordečel. V golu Vinarjev se je v zaključku srečanja zbudil Belec (7 obramb v 2. polčasu), serijo zadetkov je nadaljeval Čudič, piko na i pomembni zmagi Jeruzalema pa je ob igralcu manj v polju postavil Bogadi za vodstvo z 31 : 28. Pri gostih ne smemo pozabiti na odličnega golmana Žitnika, ki je do 57. minute in izida 28 : 27 goste držal v igri za zmago. V 12. krogu v soboto 23. novembra ob 19.00 uri v trdnjavo Hardek prihaja Sviš, ki je v zadnjih krogih napredoval v formi in bo znova trd oreh za Jeruzalemčke.
Izjava:
Saša Prapotnik (trener Jeruzalema): Čestitke mojim fantom, ki so znova pustili srce na igrišču. Čez cel teden nismo zaradi poškodb opravili niti enega treninga v popolni zasedbi. Hvala navijačem Ormožanom za takšno glasno in številčno vzpodbudo. Borili se bomo naprej in upamo na čimprejšnji obstanek v ligi.

ROKOMET, 1. B SRL, 7. krog:
Velika Nedelja poražena na Ptuju
Drava Ptuj – V. Nedelja Carrera Optyl 32 : 23 (15 : 11)
V. Nedelja Carrera Optyl:
Zorec 2, Kaučič, Bombek 2, Hanželič 8, Bezjak, Veselko 3, Bračič 3, Štefičar 5, Preac 3 obr. (1x7m), M. Špindler, Dogša 6 obr. (1x7m), Lorenčič, Cimerman, Šerod, Hojžar. Trener: Bojan Munda
Rokometaši Velike Nedelje so na sosedskem derbiju na Ptuju doživeli svoj šesti prvenstveni poraz. V 8. krogu k Veliki Nedelji prihaja neugodna Škofja Loka.

MLAJŠE SELEKCIJE:
MLADINCI (letniki 1993 in mlajši):
Delitev točk na sosedskem derbiju
V. Nedelja Carrera Optyl – Jeruzalem 24 : 24 (14 : 12)

V. Nedelja: Mendaš, Kukovec; Zorec 7, J. Hržič 1, Bombek 4, Šerod 2, D. Hržič, Bokša, Sok 7 (5), Moravec, Lorenčič, Hojžar 3.
Jeruzalem: Kuzmič, T. Cvetko; Kavčič, Mavrič 5, D. Kociper, Štumberger 2, Kirič 1, Žižek Cvetko 5, V. Lukman 1, Šandor 1, Kosi 7 (2), Kocbek, D. Ozmec.
V 1. polčasu boljši domači, ki so večkrat vodili za tri. V 2. polčasu boljši gostje, ki so s serijo 7 : 1 povedli 19 : 15. V dramatičnem zaključku so najprej povedli domačini s 23 : 22, nato pa gostje s 24 : 23. V zadnji minuti je izid izenačil Uroš Šerod.

KADETI (letniki 1997 in mlajši):
Poraz na Ptuju
Drava – Jeruzalem 24 : 23 (13 : 10)
Jeruzalem:
Kuzmič, Fekonja; Kavčič, Koderman 1, V. Lukman 5, Grabovac 1, Ciglar 1, D. Kociper 4, Žižek Cvetko 3, Ulaga, M. Hebar, Štumberger, D. Ozmec 1, Šandor 1, Kosi 6 (3).
Ormožani so na Ptuju odigrali pod svojimi sposobnostmi in doživeli bolj ali manj zaslužen poraz. V 58. minuti je povratnik po poškodbi Tilen Kosi zastreljal sedemmetrovko, Vid Lukman pa tik pred iztekom igralnega časa zgrešil priložnost vsaj za točko. Pred Jeruzalemčki je zdaj domača tekma proti Slovenj Gradcu.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 2000 in mlajši):
Kljub slabi igri visoka zmaga
Jeruzalem – M. Gorišnica 36 : 22 (19 : 13)
Jeruzalem:
Zemljič; Belec 8, J. Lukman, U. Horvat 1, Notersberg 8 (1), Herga Rizman, G. Cvetko, Borko, Torič 2, H. Hebar 3, A. Munda 5, P. Ozmec 3, Sovič, J. Zadravec 3, T. Šulek 3, B. Zadravec.
V tekmi brez pravih obramb na eni in drugi strani so Ormožani dosegli pričakovano zmago. V naslednjem krogu Jeruzalemčki gostujejo pri Gorenju, ki v tej kategoriji spada med najboljše ekipe v državi. Brez čvrste obrambe se bodo Jeruzalemčki težko kosali z mladimi Osami.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 2001 in mlajši):
Združena ekipa ugnala sosede iz Ptuja
V. Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem – Drava 20 : 18 (8 : 11)
V. Nedelja Carrera Optyl Jeruzalem:
V. Munda, J. Lukman, Borko, Ž. Toplak 6, Kuhar 4, U. Horvat, Torič 4, Herga Rizman, G. Cvetko, Zemljič, Sovič 4, A. Kosi 2, Kovačec, Pfeifer.Trenerja: Branko Bokša in Jernej Kosi
Obe ekipi sta prikazali odličen rokomet. Gostje so že vodili za štiri točke (6 : 10), vendar so se gostitelji po zaslugi odlične igre v obrambi v 2. polčasu vrnili v igro ter po dramatični končnici ugnali udeležence lanskoletnega Final 4.