ROKOMET, četrtfinale Pokala Slovenije:
Ribnica premočna za Veliko Nedeljo
Velika Nedelja – Riko Ribnica 28 : 39 (11 : 18)
Velika Nedelja:
Jaušovec, Preac, Šulek; Zorec 9, Kolmančič 5, Bombek 6, Topolovec, Bezjak, Prapotnik, Bokša, Sok 3, Meško 2, Lorenčič 4, Kosi, Gašič. Trener: Matjaž Hanželič
Gostitelji, slovenski drugoligaši, so se med osem najboljših v pokalnem tekmovanju uvrstili po zmagah nad drugoligašem Radgono in 1. A ligašem Dol Hrastnikom. Na drugi strani je trenutno prvouvrščena ekipa 1. A DRL do četrtfinala premagala Izolo in Slovan.
V domačem taboru so pred žrebom parov četrtfinala upali na lažjega nasprotnika, saj so v bobnu bile ekipe, ki bi se jih dalo premagati in se preko njih uvrstiti prvič v zgodovini na zaključni turnir najboljše četverice v pokalnem tekmovanju. Želja domačih so bili sosedje iz Murske Sobote. Žal temu ni bilo tako in ljubitelji rokometa iz našega konca so si lahko na delu ogledali ekipo Ribnice, ki ima v svojih vrstah tudi dva reprezentanta Nika Henigmana in Jana Grebenca.
Gostitelji so se odlično upirali Ribničanom do 10. minute, ko je na semaforju kazal izid 5 : 5. Počasi, a vztrajno so oblast na igrišču prevzemali gostje. Vse bolj je do izraza prihajala kvaliteta in fizična premoč čete trenerja Roberta Beguša. Domači so se borili po svojih najboljših močeh in za vsak zadetek bili glasno nagrajeni s strani domačih navijačev. Do odmora si je Ribnica priigrala že sedem zadetkov prednosti (11 : 18). Začetek 2. polčasa je z delnim izidom 5 : 3 pripadel Veliki Nedelji, ki je zaostanek sedmih zmanjšala na pet zadetkov (16 : 21). Kljub veliki borbenosti domačih rokometašev so gostje višali svojo prednost. Ta je v dveh primerih znašala že deset zadetkov. Na koncu je Marcel Meško postavil končen izid: Velika Nedelja 29, Riko Ribnica 38.
Pri domačih je odlično tekmo odigral Peter Zorec, ki je dosegel devet zadetkov. šestkrat je bil uspešen Filip Bombek, petkrat Miha Kolmančič in štirikrat Domen Lorenčič. Pri Ribnici je reprezentant Henigman dosegel devet, Patrik Leban šest, Janez Skušek pet in Alen Kulenović štiri zadetke.
Na koncu sta obe ekipi prejeli glasen aplavz ljubiteljev rokometa, ki so se zbrali v športni dvorani pri Veliki Nedelji.
velika-nedelja

Sicer so rokometaši Velike Nedelje v prvem delu sezone drugoligaške karavane na osmih tekmah zbrali deset točk, kar jih trenutno uvršča na četrto mesto. Želje v klubu so zagotovo višje in segajo po vrnitvi v 1. B ligo. Prvenstvo v 2. ligi se nadaljuje 28. januarja, ko k Veliki Nedelji prihaja Alples iz Železnikov, sedmo uvrščena ekipa prvenstva.

POSNETEK TEKME si boste lahko ogledali v sredo 28. 12. 2016 ob 20.00 uri na KTV ORMOŽ!