ROKOMET, NLB leasing liga, 22. krog:
Pričakovani visoki poraz Vinarjev pri Osah
Gorenje – Jeruzalem 36 : 22 (18 : 10)
Gorenje:
Gajić (9 obramb), Taletović (9 obramb), Zaponšek (3 obrambe); Melić 10, Medved 5, Bezjak, Pucelj 1, Manojlović 1, Dolenec, Cehte 2, Miklavčič 6, Gaber 3, Golčar 4, Gams, Šimič 3, Dujmovič 1. Trener: Branko Tamše
Jeruzalem: Jelen (3 obrambe), Belec (4 obrambe), Žuran (3 obrambe); Korpar 1, Krabonja 2, Žmavc, Rajšp 1, Bogadi 2, Kirič, Čudič 1, Špiljak 3, Sok 2, Hebar 1, Cvetko, Šišmanovič 5, Hrastnik 4. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Gorenje 2/0; Jeruzalem 1/0.
Izključitve: Gorenje 4; Jeruzalem -.
Igralec tekme: Fahrudin Melić (Gorenje Velenje).

Fahrudin Melić (RK Gorenje Velenje) je mrežo Jeruzalema zatresel 10 - krat in nesrečno poškodoval kadeta Roka Cvetka

Ekipa Jeruzalema se je zavestno odločila, da na tekmi proti vodilnemu Gorenju po napornem nastopu na Pokalu Slovenije spočije ekipo in da ji visok poraz ne uide. Na tribuni so zaradi poškodb ostali Darko Cingesar, Anže Kljajič in Siniša Radujković. Ob tem so si vratarji razdelili minutažo, večjo minutažo od običajne pa so dobili Jaša Rajšp, Aleš Šišmanovič, Gašper Hrastnik, Nejc Žmavc in kadeta Rok Cvetko (15 minut igre) ter Lino Kirič (5 minut igre). Vinarji so povedli z 2 : 1, nato pa so stvari v svoje roke prevzele Ose, ki so že v 1. polčasu vodile za 9 (14 : 5). Napad Ormožanov je bil popolnoma neaktiven in skoraj vsak napad so gostje morali zaključevati “na uro”, kar pa je bila le voda na mlin Gorenju, ki je po obrambah Dragana Gajića polnil mrežo Jeruzalemčkov iz protinapadov. V nadaljevanju so gostje uspeli znižati zaostanek na – 6 (19 : 13), nato so spet sledile črne minute gostov, katere so Velenjčani kaznovali z delnim izidom 6 : 0 in vodstvom z 29 : 15. Najvišja prednost Os je v večih primerih znašala že tudi 15 točk. V zaključku tekme so nekateri igralci Gorenja ob visokem vodstvu pretiravali z nešportnimi vložki, saj so na drugi strani igrišča imeli otroški vrtec povprečne starosti 18 let.

Tadej Sok (RK Jeruzalem) je v Velenju s svojimi soigralci doživel visoki poraz

IZJAVE:
Saša Prapotnik (Jeruzalem): Glede na težave s poškodbami in na utrujenost smo se odločili, da spočijemo glavne nosilce igre. Zato je takšen poraz pričakovan. Pred nami je Liga za obstanek, kjer si moramo v čim krajšem času zagotoviti miren konec sezone.

Jaka Špiljak (RK Jeruzalem Ormož) v Velenju ni imel svojega dne

Niko Medved (Gorenje): V tekmo smo krenili odločno brez podcenjevanja. Zavedali smo se, da so Ormožani pretekli teden na Pokalu Slovenije odigrali dve dobri tekmi in da v Velenje niso prišli na izlet. Igrali smo svojo igro in kaznovali vsako njihovo napako. Po rednem delu ostajamo neporaženi in občutek je dober. Dokazali smo, da v ligi trenutno igramo najboljšo obrambo, katero dobro povezujemo z našim protinapadom. Osebno menim, da smo si z trdim delom zaslužili to neporaženost in pa trenutno prvo mesto.

Liga za obstanek:
Dobrodošli v pekel

Rokometaši Jeruzalema so po rednem delu prvenstva zasedli 9. mesto s 13 osvojenimi točkami (5 – 3 – 12) in jih v prihodnosti čaka nastop v Ligi za obstanek. “Dobrodošli v pekel,” bi lahko rekli za letošnji boj za obstanek v ligi. Prav vseh pet ekip lahko izpade, saj je razlika med sedmouvršeno Izolo in enajstouvrščenim Šmartnim le tri točke. Cilj Vinarjev si je čim prej zagotoviti obstanek v ligi, kar je glede na igralski kader realen in dosegljiv cilj. Bo pa zanimivo videti kako bodo ekipe delovale pod pritiskom izpada iz lige. Naslednjo tekmo bodo Ormožani odigrali 23. ali 24. marca v gosteh pri Šmartnem.

Jaša Rajšp (RK jeruzalem Ormož) je proti Gorenju dosegel 1 zadetek

Razpored tekem:
1. krog, 17. 3.: Jeruzalem prost
2. krog, 24. 3.: Šmartno – Jeruzalem
3. krog, 31. 3.: Jeruzalem – Izola
4. krog, 14. 4.: Jeruzalem – Ribnica
5. krog, 21. 4.: Krka Nm – Jeruzalem

MLAJŠE SELEKCIJE:
Uspešni nastopi mlajših selekcij

STAREJŠI DEČKI A (letniki 1997 in mlajši):
Zmaga pri neugodni Dravi
Drava – Jeruzalem Gorišnica 23 : 28 (10 : 11)
Jeruzalem Gorišnica:
Caf, Mendaš; Lukman 3, Šandor 1, Bezjak, Vesenjak 7 (2), Horvat, Tement 1, Štumberger 2, Kosi 4, Geč 1, Kolmančič 4, Topolovec 5. Trenerja: Mladen Grabovac in Franc Šandor
Obe ekipi sta zaigrali daleč pod svojimi zmožnostmi. Na začetku je več pokazala domača ekipa, ki je povedla s 4 : 1 in nazadnje vodila z 8 : 7. V 2. polčasu so gostje šele v samem zaključku tekme strli odpor Drave in povedli s 24 : 20 ter mirno pripeljali tekmo k srečnemu koncu in zmagi. V soboto 17. marca ob 12.30 uri na Hardeku gostuje Krško.

STAREJŠI DEČKI B (letniki 1998 in mlajši):
Pomembna zmaga proti Krškemu
Jeruzalem – Krško 31 : 24 (17 : 10)
Jeruzalem:
Caf, Fekonja; D. Ozmec 2 (1), Kosi 4, Luci, M. Hebar 2, T. Sok 1, Grabovac 2, Plavec 3, Horvat 7 (2), Ulaga 2, Lukner, Zidarič 4, Šoštarič 4. Trener: Mladen Grabovac
Da ostanejo v borbi za zaključni turnir so Jeruzalemčki morali ugnati zasedbo Krškega. Čeprav so nastopili brez Jurček Korpič Lesjaka, Mihe Kavčiča, Boštjana Žižek Cvetka, Mateja Niedorferja so trikratni državni prvaki z všečno igro ugnali solidno ekipo Krškega. Zmagovalca je odločil 1. polčas, kjer so si domači fantje priigrali 7 točk prednosti (17 : 10). V nedeljo 18. marca Ormožani gostujejo v Celju.

MLAJŠI DEČKI A (letniki 1999 in mlajši):
Težko do zmage v Novem mestu
Krka Nm – Jeruzalem 15 : 20 (9 : 9)
Jeruzalem:
Rizman, Firšt Šeruga; Zidarič 3, Šoštarič 4, Neidorfer 5 (1), M. Hebar 5 (1), Jovanovič 2, Ž. Kociper, Voljč, Petek, G. Hebar, Škorjanec, Štrucl, Kozel 1, L. Voršič. Trener: Iztok Luskovič
V tekmi lanskoletnih finalistov je zmaga pripadla Ormožanom, ki so nastopili brez Jurček Korpič Lesjaka in Žaka Ciglarja. Glede na dobrih 10 mesecev nazaj je ekipa Krke precej zrasla in je bila fizično močnejša od Jeruzalemčkov. Vseeno so gostje odlično vnovčili izjemno tehniko in hiter način igre s katerim so po tridesetih minutah igre utrudili Novomeščane. Izid je bil zadnjič izenačen na 11 : 11, nato pa je na igrišču obstajala le ekipa Jeruzalema, ki je dosegla pomembno zmago. V soboto 17. marca ob 11.15 uri Ormožani na Hardeku gostijo krške letnike 1999, kateri so jih letos že namučili na turnirju v Prešovu na Slovaškem.

Mlajše selekcije Jeruzalema so bile zelo uspešne

Celjani ostali brez Roka Žurana
Celjani v Novem Mestu niso izgubili le točke, na tekmi se je poškodoval tudi Rok Žuran. V enem izmed dvobojev mu je počilo rebro, kar pomeni, da bo z igrišč odsoten vsaj 4 do 6 tednov in tako ekipi ne bo mogel pomagati na pomembnih dvobojih, ki jih čakajo v tem času. Ker še vedno ne igra tudi Gregor Potočnik, bo vso breme na tem igralnem mestu padlo na Boruta Mačkovška.

Bivši Jeruzalemček Rok Žuran bo iz igrišč zaradi poškodbe odsoten 4 - 6 tednov