STRELSTVO:
Vesela novica iz strelstva

Predsedstvo Strelske zveze Slovenije je izbralo udeležence za evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Moskvi od 26. februarja do 6. marca. Med desetimi slovenskimi predstavniki bodo v Rusiji nastopili trije Ormožani, člani strelskega društva Kovinar. Kevin Venta bo nastopal pri članih s pištolo, Urška Kuharič in Petra Vernik pri mladinkah s puško. Na evropsko prvenstvo odpotujejo še Željko Moičevič, Živa Dvoršak in Petra Dobravec v članski konkurenci in Klavdija Jerovšek, Sašo Stojak, Jože Čeper in Anuša Kovačič v mladinski konkurenci.

Po tradiciji pred odhodom na prvenstvo se srečata reprezentanci Slovenije in Hrvaške. Tako bo tudi tokrat in v soboto 15. februarja bo Zagreb gostil že štirideseto meddržavno tekmo strelskih reprezentanc.
Strelke in strelci bodo nastopili s puško in pištolo v članski in mladinski konkurenci. Pri članih s puško bodo barve Slovenije zastopali Željko Moičevič, Robert Markoja in Benjamim Jodl, pri članicah s puško Živa Muhič, Nina Juvan in Jelica Majstorovič. Med mladinci s puško Žan Kelenc, Erik Kandare in Tadej Žalik, pri mladinkah s puško Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek in Petra Vernik.

Med člani s pištolo bodo barve Slovenije zastopali Kevin Venta, Blaž Kunšek in Klemen Tomaševič, med članicami s pištolo Petra Dobravec, Majda Raušl in Mojca Kolman. Med mladinci s pištolo Sašo Stojak, Jože Čeper in Tadej Širec, pri mladinkah s pištolo Anuša Kovačič, Jagoda Tkalec in Vesna Tkalec.

Reprezentanco bo v Zagrebu in na evropskem prvenstvu v Rusiji vodila selektorka Andreja Vlah s pomočniki za puško Damijanom Kandarejem, Stivenom Vočancem in Alojzom Mikoličem ter s pomočniki za pištolo Mirkom Ognjenovičem in Zlatkom Kostanjevcem.