Ormožani uspešni na zaključnem turnirju za DP Slovenije v kickboxingu v Murski Soboti

V soboto 21. junija 2014 je v športni dvorani Ekonomske šole Murska Sobota potekal finalni turnir za državno prvenstvo v kickboxingu, v disciplinah point fighting, kick light in light contact, ki ga je organizirala Kickboxing zveze Slovenije in Power Kick iz Murske Sobote. Na tekmovanju je sodelovalo 239 tekmovalcev iz 18 klubov v vseh kategorijah.
Iz Kluba borilnih veščin Ormož se je tekmovanja udeležilo 6 tekmovalcev, trenerja Danilo in Milan Korotaj ter sodniki Tončka Kaluža, Jaka Štefančič, Boštjan Zamuda in Maja Brdnik.
V disciplini point fighting (PF), so tekmovali: Tin Kokol, Lan Kokol, Nejc Korotaj in Dejan Kociper. V tekmovanju za Državno prvenstvo so tako skupno dosegli naslednje rezultate:
Tin Kokol dečki do 135 cm, 4. mesto
Lan Kokol mlajši kadeti do 42 kg, 6. mesto
Lan Kokol mlajši kadeti do 47 kg, 1. mesto
Nejc Korotaj mlajši kadeti do 42 kg, 5. mesto
Nejc Korotaj mlajši kadeti do 47 kg, 2. mesto
Dejan Kociper mladinci do 57 kg, 1. mesto

Lan Kokol in Dejan Kociper sta osvojila naslova državnih prvakov v svojih kategorijah. V kategoriji starejših kadetov do 57 kg je državni podprvak Nejc Korotaj, za las pa je ušla medalja najmlajšemu tekmovalcu Tinu Kokolu.

Lan Kokol in Nejc Korotaj (KBV Ormož).

Lan Kokol in Nejc Korotaj (KBV Ormož).

V disciplini Light contact (LC), so tekmovali: Rok Tomažič, Žan Tomažič in Dejan Kociper. V tekmovanju za Državno prvenstvo so tako skupno dosegli naslednje rezultate:
Rok Tomažič starejši kadeti do 57 kg, 1. mesto
Rok Tomažič starejši kadeti do 63 kg, 1. mesto
Žan Tomažič mladinci do 63 kg, 1. mesto
Žan Tomažič mladinci do 69 kg, 1. mesto
Dejan Kociper mladinci do 57 kg,2. mesto

Tako so tekmovalci Kluba borilnih veščin iz Ormoža v letošnjem letu osvojili šest naslovov državnih prvakov in dva naslova državnega podprvaka.

Dejan Kociper (KBV Ormož).

Dejan Kociper (KBV Ormož).

Zaključni turnir je bil zadnji turnir v letošnjem letu v tekmovanjih za državno prvenstvo. Tekmovalci so se kot člani državne reprezentance pred počitnicami, med 25. in 28. junijem, udeležili še trening kampa v Izoli, kjer so pilili tehniko in nabirali kondicijo za prihajajoče Svetovno kadetsko in mladinsko prvenstvo, ki bo potekalo v času od 6. do 14. septembra 2014 v Riminiju (Italija).