Podjetje Carthago je minulo soboto v sodelovanju s Kolesarskim teamom Tadeja Pogačarja »POGI team« organiziralo kolesarjenje iz Odrancev do Ormoža. Izpred upravne stavbe v Odrancih je malo pred enajsto uro dopoldan na pot krenilo 66 kolesarjev, med katerimi je bila tudi direktorica podjetja Sandra Županec in člani uprave podjetja iz Nemčije ter ormoški župan Danijel Vrbnjak s soprogo, direktorica ormoške Občinske uprave Milena Debeljak in vodja oddelka za gospodarske dejavnosti Mateja Zemljak.

Iz Odrancev so se na pot najprej podali kolesarji zahtevnejše 60-kilometrske trase, namenjene izkušenim kolesarjem. Za njimi pa so na manj zahtevno 43-kilometrsko ravninsko traso štartali ostali.

Na okoli dvourni poti so se kolesarji najprej ustavili v Ljutomeru in potem pot nadaljevali proti Ormožu do lokacije, kjer bo Carthago v kratkem začel z gradnjo nove tovarne in se nato odpravili do Grajske pristave v Ormožu, kjer sta zbrane pozdravila direktorica Carthago Slovenija Sandra Županec in župan občine Ormož Danijel Vrbnjak. Vsi sodelujoči so prejeli spominske medalje in kape, direktorica Sandra Županec pa je POGI TEAMU predala tudi donacijo v vrednosti 4.500 evrov.
Podjetje Carthago je poskrbelo tudi za pogostitev vseh sodelujočih, ki so se zbrali pred Grajsko pristavo, in kot je dejala direktorica Sandra Županec, verjame, da bodo takšna kolesarjenja postala tradicija. Kmalu tudi iz Ormoža v Odrance. Da odkupi zemljišč in priprave na gradnjo potekajo po načrtih, je dejala, za začetek gradnje tovarne bo vse nared okrog novega leta.

Utrinki z dogodka: