Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 24. 9. 2021 do 7.00 dne 27. 9. 2021 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 24. 9. 2021

Ob 18.37 so policisti v naselju Pušenci zaznali, da je voznik TA pri obračanju poškodoval prometni znak. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je na prometnem znaku nastala manjša materialna škoda, zato so policisti odstopili od ogleda.

Ob 21.18 so policisti pri kontroli v cestnem prometu ustavili voznika OA, za katerega je v postopku bilo ugotovljeno, da vozi vozilo v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja, ter neregistriranim vozilom. Vozniku je tudi bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je ob pravilni uporabi pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo zaseženo vozilo, ter izdan plačilni nalog.

SOBOTA 25. 9. 2021

Ob 00.06 smo bili obveščeni o kršitvi JRM v naselju Pušenci, po končanem zbiranju obvestil in dokazov je kršitelju bil izdan plačilni nalog v zvezi določil drugega odstavka 8. člena ZJRM-1.

Ob 19.58 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju mesta Ormož. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v notranjost stanovanjske hiše, katero je pregledal in odtujil zlatnino. Policisti so opravili ogled kraja, evidentirali kaznivo dejanje Velike tatvine z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

NEDELJA 26. 9. 2021

Ob 04.10 smo bili obveščeni o kršitvi JRM v naselju Bratislavci, po končanem zbiranju obvestil in dokazov je kršitelju bil izdan plačilni nalog v zvezi določil drugega odstavka 6. člena ZJRM – 1.


Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 27. 9. 2021:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ