Triinšestdesetletni Ptujčan je danes zgodaj zjutraj povzročil precej preglavic v prometu. Zakrivil je namreč kar tri prometne nesreče, po pobegu iz prvih dveh ga je nato ustavila šele tretja. Povzročitelju prometnih nesreč, ki ni bil pod vplivom alkohola, so organi pregona po prijetju naložili plačilo izdatne denarne kazni.

Nevarni avtomobilski pohod je Ptujčan začel malo po peti uri zjutraj, ko je na Osojnikovi cesti na Ptuju zaradi nepravilne strani vožnje trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljala 38-letna voznica. Neodgovorni voznik se na kraju nesreče ni ustavil, ampak je s kraja pobegnil.

Že nekaj minut pozneje je na Slovenskogoriški cesti zapeljal na otok za pešce in tam podrl prometni znak, kar ga prav tako ni ustavilo in je takoj pobegnil. Vendar znova ne daleč, saj je zaradi nepravilne strani vožnje na isti cesti trčil še v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljala 53-letna voznica.

V trčenju so se, oba voznika in 57-letnica sopotnica v vozilu voznice, lažje telesno poškodovali, zato so bili vsi z reševalnimi vozili odpeljani v ptujsko bolnišnico. Zaradi prometne nesreče je bila cesta Ptuj-Lenart zaprta za ves promet do približno sedme ure.