TEKST in FOTOGRAFIJE: Boris Vukan, Miran Fišer

V četrtek, (10. aprila 2014) so se pred veteranskim klubom v Ormožu srečali veterani vojne za Slovenijo in dijaki ormoške gimnazije. Srečanje so organizirali v podporo mednarodni humanitarni akciji, ki so ji v Sloveniji dali ime »Posodi nogo zavihaj hlačnico« . Veterani vojne za Slovenijo iz Ormoža sodelujejo v tej akciji že nekaj časa na način, da mladim ponudijo svoje znanje in izkušnje s tega področja.
Srednješolcem iz ormoške gimnazije so tako tudi letos predstavili nevarnost, ki jo predstavljajo protipehotne mine v vojnah in v času po njih, pojasnili vse o protipehotnih minah in zakaj jih vojaki uporabljajo v vojnih spopadih. Mladim so pojasnili, da nobeno drugo orožje ne ogroža ljudi tudi po končanih vojnah, včasih tudi cela desetletja, saj min ni mogoče preprosto izključiti ali ukazati njihovo uničenje. Ker so med veterani tudi pripadniki Slovenske vojske, ki imajo izkušnje iz misij na Balkanu, so na gimnazijce prenesli svoja spoznanja o razsežnosti nevarnosti protipehotnih min v Bosni in Hercegovini in na Kosovu.
Ob tej priložnosti so gimnazijcem predstavili tudi vojno za Slovenijo in dogodke, ki so se odvijali na območju nekdanje občine Ormož.

Zbrani pred Klubom veteranov v Ormožu:

IMG_2483

Predstavitev:

1397700_306268622854264_8291574911356502394_o