Po četrtem vročinskem valu tega poletja bo vročina, ki je minuli teden dodobra segrela Slovenijo, po večjem delu države začela popuščati. Po napovedih agencije za okolje (Arso) bo danes velika toplotna obremenitev le na delu južne Slovenije in Primorskem, kjer je uprava za zaščito in reševanje v soboto razglasila veliko požarno ogroženost.
Danes, v nedeljo, bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Krajevne plohe in nevihte se bodo sprva pojavljale v severni Sloveniji, popoldne pa tudi drugod.

Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo zvečer ob prehodu hladne fronte tudi krajevna neurja. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zvečer večinoma zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 26 do 32. Na jugu Slovenije se po napovedih Arsa živo srebro lahko povzpne tudi do 35 stopinj Celzija.

Dež bo do ponedeljka zjutraj že ponehal, najpozneje na vzhodu. Čez dan bo povečini sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja, vročine ne bo. Večinoma sončno bo tudi v torek.