Gostija v deželi branja

Letošnji DAN SPLOŠNIH KNJIŽNIC praznujemo 20. novembra 2017. Združenje splošnih knjižnic povezuje splošne knjižnice po Sloveniji, ki letos obeležujejo dan splošnih knjižnic kar ves teden, od 20. do 24. novembra, pod skupnim sloganom »Gostija v deželi branja«.
Tudi Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož se vseslovenskemu projektu in vabi na sledeče dogodke:
Ponedeljek, 20. 11. 2017
Dan slovenskih splošnih knjižnic — Teden brezplačnega vpisa
Vsem, ki se želite prvič vpisati v knjižnico, podarijo enoletno članarino in tako omogočajo izposojo knjig, revij, časopisov, glasbenih zgoščenk, DVD-jev in dostop do številnih elektronskih virov.

Torek, 21. 11. 2017:
Slovenskih TOP 10
Za vas so pripravili in izpostavili 10 naslovov najbolj iskanega branja slovenskih avtorjev za odrasle in mladino v Ormoški knjižnici. Poiščite kaj za vaš okus in se pridružite gostiji v deželi branja!

Četrtek, 23. 11. 2017, ob 17.00:
Modrost za mladost — najbolj brane knjige za otroke in mlade skozi čas
Oglejte si priložnostno razstavo Knjige za otroke in mlade skozi čas ter se pridružite ob 17. uri na medgeneracijskem večeru Modrost za mladost.
Predstavniki različnih generacij bodo predstavili najbolj priljubljene knjige za mlade iz njihovega časa. Pridružite se, prisluhnite in povejte, kdo so bili najbolj popularni junaki in pisatelji skozi čas in kako se spreminjajo bralne navade?

Petek, 24. 11. 2017, ob 18. uri v Krajevni knjižnici Sveti Tomaž: KISLA ŽÜPA: prleški kabaret. Nastopata pesnik Marko Kočar in kantavtor Tadej Vesenjak.
Glasbeno-literarni dogodek s hudomušnimi pesmimi v domačem jeziku bo izveden v Kulturnem domu Sveti Tomaž, prireja ga Krajevna knjižnica Sveti Tomaž v sodelovanju z literarno sekcijo Kulturnega društva Franca Ksavra Meška Sveti Tomaž. Predstava zagotavlja obilo dobre volje in je primerna za odrasle in mladino. Vabljeni!