Včeraj okoli 19.50 ure je na Mednarodni železniški mejni prehod Središče ob Dravi pripotoval vlak z okoli 1.200 prebežniki. Potem, ko je Madžarska v noči iz petka na soboto zaprla mejo za prebežnike, je namreč Hrvaška začela usmerjati prebežnike proti Sloveniji. Policija je tudi v Središču ob Dravi takoj začela z opravljanjem registracijskih postopkov. Po postopku registracije so prebežnike danes zjutraj okrog 5.ure z avtobusi prepelajli v nastanitvena centra v Šentilju in Gornji Radgoni.
Poleg tega so z mejnega prehoda Središče ob Dravi ponoči v sprejemni center v Dolgo vas pripeljali 356 tujcev, za katere so izvedli postopek evidentiranja. Po končanem postopku jih bodo prepeljali v nastanitveni center v Šentilj. Nekaj manj kot 330 tujcev pa so iz Središča prepeljali v sprejemni center v Gornjo Radgono. Tam so jih tudi popisali in nastanili.

V registracijskem centru V Središču ob Dravi so dobili tudi kruh, vodo, sadje in energijske tablice, je povedal eden izmed predstavnikov RK v Središču ob Dravi.

Kot je še včeraj (v soboto) povedal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic, nihče izmed teh migrantov v Sloveniji ni zaprosil za mednarodno zaščito. Vstopne točke v Slovenijo so tri: Petišovci, Gruškovje in za železniški promet Središče ob Dravi, izstopni pa sta dve – Gornja Radgona in Šentilj, kjer lahko sprejmejo večje število beguncev. Po potrebi bodo prebežnike sprejemali tudi na mejnem prehodu Obrežje. Šefic je dodal, da je včerajšnje sprejemanje prebežnikov potekalo brez težav in da vse dejavnosti opravljajo redne policijske enote.