V sredo zvečer je v grajski dvorani potekala slavnostna seja, kjer sta župan Alojz Sok in podžupan Mirko Novak podelila priznanja občine Ormož za leto 2015. Letos je bilo podeljenih 5 priznanj: srebrna in 3 zlate plakete ter naziv častni občan.

SREBRNO plaketo je prejelo TD PODGORCI, ZLATE pa so prejeli: Društvo kmečkih žena Ormož, podjetje KEV KOVINARSTVO Edi Voljč, d.d. ter EDI VOLJČ kot uspešen ormoški obrtnik in nekdanji predsednik Obrtne zbornice Ormož. Naziv častni občan, pa je na predlog Društva za osteoporozo, s podporo OŠ Ormož, Gimnazije, ZD in CSO ORMOŽ, prejel specialni pedagog, geograf, dipl.organizator dela, magister izobraževalnega managemnta in dr.kadrovskega managmenta, dr.BOJAN BURGAR.

Dr.Bojan Burgar je potem na svečanosti ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je potekala v Beli dvorani Grajske pristave bil slavnostni govornik. Sledil je koncert, kjer so se z božičnim repertuarjem predstavili sopranistka Katja Konvalinka, mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran, tenorist Klemen Torkar in pianistka Darja Mlakar Maležič.