V novoletni oddaji UTRIP ORMOŽA se bom o spomnili na nekaj zanimivih dogodkov v drugi polovici leta 2015. Najprej se bomo spomnili poletnih dni: Višek poletnih dogajanj v Ormožu, je bil Ormoški festival aktivnih klubov – OFAK (kot festival imenujemo na kratko). Festival je največji projekt Kluba ormoških študentov, v teku let pa se izkazal kot odlično poletno živilo v Ormožu, ki so ga za svojega sprejeli tako Ormožani kot številni gostje od vsepovsod:
Da počitnikarjem poleti ne bi bil dolg čas, so različni organizatorji – vse naookrog pripravili različne počitniške delavnice. Knjižnica Franca Ksavra Meška je v sodelovanju z ormoškim likovnim društvom LIKUDO organizirala dvodnevne delavnice risanja STRIPOV. Delavnico sta vodili Žana Miličković in Tadeja Ozmec:
Konjeniško društvo Središče ob Dravi je konec avgusta tudi letos organiziralo dvodnevni tabor za mlade ljubitelje konj. Letos jih je na taboru bilo kar 27:
Poletje pa je prineslo tudi naslednji vesel dogodek: Med 24 slovenskimi specialnimi športniki, ki so se od 20.julija do 3.avgusta nahajali na Svetovnih poletnih igrah specialne olimpijade v Los Angelesu, je bila tudi 28-letna atletinja VANJA ZELENIK s Hajndla, ki je domov prišla s tremi medaljami: Z BRONASTO za tretje mesto v teku na 400 metrov, z BRONASTO za tretje mesto v štafeti (4 x 100 metrov) ter z ZLATO v teku na 800 metrov. Svoji zlati specialni olimpijki so na Hajndlu pripravili poseben sprejem:
Avgusta pa je veselo bilo tudi na Kogu. Med zanimivimi prireditvami, ki so jih pripravili v času DNEVOV TURIZMA, je bil tudi dogodek, ki so ga naslovili »V babičini kuhinji ob vinu in glasbi«. Dogodek je potekal v na novo obnovljeni Košarkini hiši:
Z mesecem septembrom je prišel PRVI šolski dan! Na Ormoškem je za šolarje to velik dogodek, predvsem pa za otroke, ki so šolski prag prestopili prvič. Najbrž pa tudi za dijake, ki jim bo ormoška gimnazija naslednja štiri leta ponujala novi dom učenosti:
Letos septembra so v Krajevni skupnosti Ormož po dolgih 27tih letih letos znova obudili krajevni praznik. Praznik se je začel s svečano parado po mestnih ulicah do Grajske pristave:
V čas krajevnega praznika Krajevne skupnosti Ormož, se je aktivno vključila tudi GIMNAZIJA ORMOŽ. Njihov prispevek je – med drugim – bil tudi izdelava mozaika na pročelju gimnazijske zgradbe. Prelep izdelek, ki nosi naslov ODTENKI NAŠIH GRIČEV, bo ostal lep spomin na krajevni praznik, ki smo ga v Ormožu SPET doživeli po 27 letih …
Tovarna Carrera Optyl Ormož je ena od večjih delodajalcev v Spodnjem Podravju. Še vedno veliko vlagajo v razvoj proizvodnje in tudi novih načrtov jim ne zmanjka. Letos Carrera Optyl Ormož praznuje 40 let delovanja. V ta namen je minulo sobotoje bilo tudi športno srečanje na keterem so se srečali ljubitelji nogometa zaposleni v vseh Carrerinih tovarnah v Evropi:
September pa so (seveda) zaznamovale številne trgatve: In če so trgatve že bile vse naokrog, so svojo imeli tudi v vrtcu Podgorci. Dogodek je bil veliko doživetje, tako za otroke iz vrtca kot člane Turističnega društva Sodinci, (ki so priskočili na pomoč), ter za posebne gostje – vzgojiteljice iz vrtca Drnje pri Koprivnici na Hrvaškem.
Tudi Dneva odprtih vrat Oljarne v Središču ob Dravi se bomo spomnili. Letos je to bil že 13.praznik buč, ki v Središče privabi številne obiskovalce od vsepovsod:
Za konec pa se spomnimo še enega veselega dogodka, ki je zaznamoval jesen 2015: Pri Veliki Nedelji je oktobra bila uradna otvoritev novega vrtca, ki ima kar 800 kvadratnih metrov uporabne površine – kar pomeni DVA in POL krat več kot je bil velik stari vrtec.

VABLJENI K OGLEDU oddaje nocoj ob 20.00 uri (ponovitve so jutri, v petek ob 10.in 16.uri, v soboto ob 18.uri ter v nedeljo ob 11.in 18.uri).
Oddajo pa si lahko ogledate tudi v okviru programa SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 12.uri na programu TELE M.

Naslovna fotografija: Vule Nikolić