Društvo vinogradnikov ŠTAJERSKI PUTAR je pripravilo 8.ocenjevanje vin. Ocenjevanje je potekalo minulo soboto tradicionalno v gostišču „Pri Marti“ v Cvetkovcih.
Sedemčlanska komisija, ki so jo sestavljali priznani domači enologi in poznavalci je ocenila 85 vzorcev, od katerih je bilo kar 80 belih sort (največ Zvrsti, ostalo pa Šipon, Renski rizling, Laški rizling, Sauvignon, Muškat otonel, Rumeni muškat, Kerner, Chardonney in Traminec), 2 rdeči sorti ( Modri pinot in Zweigeld), ter 3 penine ( Cvitanič, Frank-Ozmec, Žalar).
Komisija, ki so jo sestavljali Franc Bezjak ( predsednik ), Miran Reberc, Cvetka Sekelšek, Slavko Žalar, Matija Kociper, Lidija Ruška in Jurij Cvitanič, je vina ocenjevala po 20-točkovni Buxbaumovi metodi – in 12-tim vzorcem namenila srebrne medalje, 64-tim zlate in 5-tim vzorcem velike zlate medalje: Kleti Reberc iz Gorišnice za Renski rizling – zvrst 2003; Anici in Jožetu Bratuša, Zamušani za Rumeni muškat 2011; Tadeju Cvetku iz Mihovcev za Renski rizling 2011;
Vinogradništvu Cvitanič, Zamušani za Šipon 2011 in Vinogradništvu Kociper iz Ivanjkovcev za Renski rizling.
Priznanja bodo podelili na priložnostni slovesnosti, ki bo v petek 25.maja ob 19.uri v gostišču „Pri Marti“ v Cvetkovcih.

Komisija: Miran Reberc, Cvetka Sekelšek, Slavko Žalar, Matija Kociper, Lidija Ruška in Jurij Cvitanič (Foto: Karolina Putarek)

Franc Bezjak (predesednik komisije) in Boštjan Kukovec (računalniška podpora) Foto:Karolina Putarek

Vina so vzporedno ocenjevali tudi nekateri člani društva (Foto: Karolina Putarek)

Ana Munda je imela vlogo hostese (Foto: Karolina Putarek)