Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 dne 28. 4. 2017, do 7:00 dne 3. 5. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 4. 2017

Ob 9:15 se je na Policijski postaji oglasil lastnik osebnega avtomobila, s katerim je voznica zjutraj trčila v srno na regionalni cesti izven naselja Ivanjkovci.

Ob 9:25 je občan iz Ormoža v vednost prijavil tatvino zelenega zaklenjenega kolesa ROG Pony, izpred stanovanjskega bloka v Ormožu.

Ob 9:51 nas je občan iz naselja Pušenci obvestil, da mu je neznani storilec preko noči s traktorjem preoral njivo posejano s krompirjem. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 10:49 smo bili obveščeni o poškodbi moškega, katerega so zjutraj našli sorodniki, ko je ležal na tleh. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil razjasnili vse okoliščine poškodbe, zato smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:17 smo bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirišču pred trgovino v Ormožu. V pravilno parkiran osebni avto je zaradi nepravilnega premika trčil neznani voznik, neznanega vozila ter s kraja odpeljal, ne da bi lastniku nudil potrebne podatke.

Ob 16:20 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti v naselju Mali Brebrovnik. Voznica je z vozilom zapeljala v obcestni jarek ter se prevrnila na streho. Nastala je materialna škoda. Voznici je bil na kraju prometne nesreče izdan plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

SOBOTA 29. 4. 2017

Ob 12:55 uri smo na policijski postaji sprejeli ovadbo za kaznivo dejanje goljufije, kjer je prijavitelj plačal kupljeno blago, vendar mu ga prodajalec v dogovorjenem času ni izročil. Po zbranih obvestilih sledi ovadba oziroma poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 14.26 uri smo bili obveščeni o hrupu v naselju Senešci, kjer pa kršitev s strani policistov ni bila zaznana. Ker prijavitelj v postopku ni želel nastopiti kot priča, smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 16:45 uri smo na obvestilo krajana iz naselja Senešci posredovali, ker je nekaj vozil parkiralo na robu privatnega zemljišča. Ob prihodu na kraj so bila vozila s strani lastnikov odstranjena, prijavitelj pa napoten na zasebno tožbo.

NEDELJA 30. 4. 2017

Ob 12.58 uri smo bili obveščeni o tatvini v Središču ob Dravi. Oškodovanka je zalotila mlajšega moškega, pri tatvini njenih artiklov, katere je nakupila v trgovini in ga nato, ko je poskušal zbežati tudi dobila. Evidentirali smo kaznivo dejanje tatvine, osumljencu odvzeli ukradene predmete in jih vrnili oškodovanki.

PONEDELJEK 1. 5. 2017

Ob 15:05 smo v naselju Vitan obravnavali tatvino. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času iz nezaklenjene garaže odtujil dve kosilnici in sicer kosilnico na nitko znamke Stihl in vrtno kosilnico znamke Briggs. Z omenjenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za cca 1.000 EUR. Opravljen je bil ogled ter evidentirano kaznivo dejanje. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Ob 19.15 smo bili napoteni v Gornje Ključarovce, od koder je klicala občanka in povedala, da jo moti pokanje s karbidom. Na kraju so policisti ugotovili, da nikjer v bližini nihče ne poka, ampak se od zelo daleč občasno slišijo poki. Ista prijaviteljica je ponovno klicala ob 20.20 uri. Ker smo ugotovili, da gre za lažno prijavo kršitve, saj ni nihče pokal, smo prijaviteljici izdali plačilni nalog.

Ob 20.45 smo posredovali v kraju Svetinje, kjer je prišlo do pretepa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je moški z palico dvakrat udaril oškodovanko. Policisti so od oškodovanke sprejeli predlog za pregon KD lahke telesne poškodbe in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TOREK 2. 5. 2017

Ob 02.02 smo bili obveščeni, da se je v naselju Trstenik k eni od hiš zatekel krvav moški in prosi za pomoč. Policisti so ugotovili, da je bil moški pred tem s strani zaenkrat še neznanih oseb pretepen. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Zdravstveni dom Ormož, kjer so mu nudili prvo pomoč. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 06.11 zjutraj smo v Ormožu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 9:53 nas je občan iz naselja Cvetkovci obvestil, da mu je neznani storilec po bližnji njivi raztresel dele razbitega stekla. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Napoved aktivnosti za sredo dne 3. 5. 2017:
– ob rednem delu bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom in ugotavljali prisotnost alkohola pri voznikih

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir