Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 dne 30. 9. 2022 do 7.00 dne 3.10. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 30. 9. 2022

Ob 08.38 so policisti od oškodovanca sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Goljufije. Sledi zbiranje obvestil in po zaključku kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 11.10 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti proti potrdilu začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila na kraju prekrška prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 01.34 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

SOBOTA 1.10. 2022

Ob 11.39 smo v postopek prevzeli drž. Alžirije, kateri je na nedovoljen način prestopil notranje meje. Tujec je v času postopka podal namero za mednarodno zaščito in je po končanem postopku bil odpeljan v azilni dom.

Ob 13.59 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Na kraju kršitelju zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in mira izdan plačilni nalog.

Ob 16.31 so policisti imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.37mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku na kraju proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenj, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 so policisti imeli v postopku voznika tovornega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.79mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, ter odrejeno pridržanje na policijski postaji. Zoper voznika sledi obdožilni predlog na pristojno sodišče.

NEDELJA 2.10.2022

Ob 03.21 smo obravnavali kršitev javnega reda in mira. Na kraju je bilo ugotovljeno da je pijani kršitelj žalil goste na praznovanju. Ker se kršitelj ob prihodu policistov na kraj ni hotel pomiriti, prav tako je žalil policiste je bilo pričakovati da bo z kršitvijo nadaljeval je bilo zoper kršitelja odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi omenjenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.45 so policisti s strani oškodovanke bili obveščeni, da jo je ugriznil neznani pes. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in po zaključku bodo zadevo ustrezno zaključili.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 3.10. 2022:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
– tega dne bodo policisti izvajali poostrene aktivnosti v zvezi varnosti pešcev
– med 7-15 se bodo na našem območju opravljale meritve hitrosti z stacionarnim radarjem.

Pripravili policisti PP ORMOŽ