ROKOMET, mlajše selekcije:
Mladinci Jeruzalema ugnali sosede iz Velike Nedelje
V. Nedelja Carrera Optyl – Jeruzalem Ormož 20 : 30 (8 : 16)
V. Nedelja CO:
Pfejfer, Mendaš; Zorec 5, J. Hržič 1, Bombek 3 (1), T. Bezjak, A. Bezjak 2, Prapotnik 1, Šerod 1, Bokša 1, D. Hržič, Moravec 1, Marin 2, Tement, Lorenčič 1, Hojžar 2. Trener: Robi Mesarec
Jeruzalem: T. Cvetko (21 obramb); Kavčič 2, Kolmančič 8 (5), G. Horvat 1 (1), V. Lukman 3, Topolovec 1, Žižek Cvetko 2, Štumberger, Vesenjak 6, D. Ozmec 1, Šandor, Kosi 2, Kirič 4 (1). Trener: Uroš Krstič
Sedemmetrovke: V. Nedelja CO 2/1; Jeruzalem 8/7.
Izključitve: V. Nedelja CO 8; Jeruzalem 10 minut.
Ekipi sta pred pričetkom sezone v mladinski konkurenci (2. SRL Vzhod, 7. oktober) odigrali pripravljalno srečanje, katero se je končalo s presenetljivo zmago po letih mlajših in fizično slabših Ormožanov. Pri gostih sta ob odsotnosti Roka Cvetka, Damira Mavriča in Jureta Kocbeka nastopila le dva mladinca: Tomaž Cvetko, letnik 1996 in Lino Kirič, letnik 1995. Ves preostali del ekipe Jeruzalema so tvorili kadeti, ki imajo letos se cilj uvrstiti na Final 4. Izid je bil izenačen le pri 0 : 0, ves preostali del so vodili Ormožani, ki so tudi na tej tekmi nadaljevali z odlično igro v obrambi. Obramba gostov je tretji zadetek prejela v deseti, četrti zadetek pa šele v osemnajsti minuti (4 : 8). Pri domačih je bil razpoložen le Peter Zorec, na drugi strani pa nezaustavljiv kadetski reprezentant Miha Kolmančič, ki je do tridesete minute dosegel vseh svojih 8 točk. Do odmora so Jeruzalemčki prednost podvojili na +8 (8 : 16). Do 50. minute je gostiteljem uspelo mrežo odličnega Cvetka zatresti le štirinajstkrat (14 : 26). Šele v zaključku tekme so se prebudili domačini in preko treh golov Filipa Bombeka ublažili poraz. Kadete Jeruzalema, letnike 1997 in mlajše, v torek 17. septembra ob 17.15 uri na Hardeku čaka pripravljalna tekma proti ptujski Dravi.

Klop Jeruzalema je vedno krajša. Ko ima vrag mlade jih ima več. Žal...

Klop Jeruzalema je vedno krajša. Ko ima vrag mlade jih ima več. Žal…


Poškodba Roka Cvetka je hujša

V 22. minuti tekme 2. kroga 1. SRL med Ormožani in Mariborčani se je huje poškodval kadetski reprezentant Rok Cvetko, ki je letos s slovensko reprezentanco v Utrechtu na Nizozemskem osvojil zlato kolajno na Olimpijskem festivalu evropske mladine. Opravljena magnetna resonanca je pokazala, da se je mlademu upu vtrgala sprednja križna vez. Operacija kolena bo opravljena že v tem tednu, Cvetka pa na rokometnih igriščih lahko pričakujemo čez pol leta. Letos se je na enem izmed treningov Jeruzalema že poškodoval Davorin Levanič, pravtako koleno. Zanimivo, da v obeh primerih ni šlo za kontakt. Tako je ekipa ostala brez obeh levih zunanjih igralcev v članski in mladinski konkurenci. Obema igralcema želimo čimprejšnje okrevanje in vrnitev na igrišče.
Poškodba sprednje križne vezi je najpogostejša poškodba vezi v kolenu in pogosta športna poškodba. Do pretrganja ali natrganja te vezi lahko pride ob sunkovitem izvinu, obratu ali hiperekstenziji kolena.