Da je letos volilno leto je čutiti že na vseh koncih. Tudi OO SDS je že uradno predstavil svojega kandidata za poslanca v Državnem zboru. Slovenska demokratska stranka ima v mandatu 2014 – 2018 v DZ RS 19 poslanskih mest. V večini gre za izkušene politike, čeprav se v novem mandatnem obdobju ne otepajo mladih perspektivnih ljudi. Občinski odbor stranke SDS v Ormožu stavi na mag. Danijela Vrbnjaka iz Miklavža pri Ormožu, ki je v politiko vstopil leta 2005, od leta 2010 pa je član SDSa in tudi svetnik v ormoškem občinskem svetu.
35-letnega Danijela Vrbnjaka poznamo kot dolgoletnega predsednika ŠD »Mladost« v Miklavžu pri Ormožu, člana sveta KS Miklavž pri Ormožu in kot sedanjega predsednika tamkajšnjega Prostovoljnega gasilskega društva, a tudi kot občinskega svetnika s preprostimi, a tehtnimi idejami kako izboljšati življenje tod okrog. Glede na izkušnje v različnih sferah življenja in dela je mag. Danijel Vrbnjak človek, ki bi državno politiko lahko pomagal usmerjati v pravo smer, so prepričani njegovi predlagatelji.

Na predstavitvi je bil prisoten tudi državni svetnik Marjan Pojbič iz Šentilja, ki se lahko pohvali s posebnim zaupanjem, ki ga do njegovih načel gojijo državljani v SV Sloveniji. Poslanec v DZ je že 4 mandate, letos pa bo za poslanca kandidiral že petič.

Državnozborske volitve bodo v drugi polovici meseca maja oz. v začetku junija. Prvotno so bile volitve načrtovane 10. junija 2018, vendar so se po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja, stranke zavzele za predčasne volitve. To bodo tretje predčasne volitve v zgodovini Slovenije.