Poleg številnih športnih dogodkov, ki so jih v KS VELIKA NEDELJA pripravili ob svojem KRAJEVNEM PRAZNIKU, je včeraj (na velikonočni ponedeljek) potekala tudi osrednja proslava na kateri je predsednik KS Velika Nedelja Marjan Mušič zaslužnim podelil PLAKETE KRAJEVNE SKUPNOSTI za leto 2018. Podelili so dve BRONASTI in SREBRNO plaketo.

Bronasto sta prejela: STANKA ŠTAGAR, Senešci 18 za vsestransko aktivno delo v Turističnem društvu Sodinci, vse od ustanovitve društva; in FRANC CAJNKO, Velika Nedelja 9, za aktivno delo v domačem Društvu upokojencev in scenografska dela v KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja.

Srebrno plaketo pa je Krajevna skupnost letos namenila KOLPINGOVI DRUŽINI, ki v Veliki Nedelji deluje od leta 2001 in se ponaša s številnimi aktivnostmi, od prikaza Pasijona do živih jaslic na prostem, do organiziranja Miklavževanja, organizacije 5-dnevnih poletnih počitniških delavnic za otroke, skrbi za ohranjanje tradicije oziroma skupinsko izdelavo tradicionalnih izdelkov (advendni venčki, presmeci, pisanke, postavljanje oltarja ob Telovem) in drugo… Se pa Kolpingova družina Velika Nedelja udeležuje tudi različni mednarodnih projektov in tako promovira domači kraj.

V kulturnem programu so sodelovali praporščaki domačih društev, Ženska vokalna skupina TISA – KD “Simon Gregorčič” Velika Nedelja pod vodstvom Domna Obilčnika; MePZ DU Velika Nedelja pod vodstvom Renate Horvat in študent na Akademiji za glasbo v Ljubljani DOMEN ZADRAVEC.Rezultati prazničnega turnirja v malem nogometu za pokal KS Velika Nedelja

Na turnirju v malem nogometu, ki je potekal pod vodstvom Janka Meška, so sodelovale štiri ŠTIRI ekipe: ŠD VIČANCI, BAR TRSEK, GADI in MLADINA Mihovci. Zmagala je ekipa MLADINA Mihovci, drugi so bili ŠD Vičanci, tretji Gadi in četrti Bar Trsek.