PETEK 6. 12. 2019:
Ob 10:00 smo ustavili tujca, ki je v vozilo pred tem nalagal tujce. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Iraka, kateri so v državo vstopili na nedovoljen način. Kasneje smo prijeli še osem državljanov Iraka in državljana Irana. Zoper voznika bo napisna kazenska ovadba zaradi Nedovoljenega prehoda meje. Tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19:22 smo imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 1.07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in podan bo predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

SOBOTA 7. 12. 2019
Ob 9:30 smo bili obveščeni o kaznivem dejanju na območju naselja Ivanjkovci. Na kraju ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje velike tatvine, sledi kazenska ovadba in poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 11:20 uri smo na mejne prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili 12 državljanov Iraka in državljana Irana, kateri so bili v petek prijeti pri nedovoljenem prestopu državne meje.

NEDELJA 8. 12. 2019

Nismo obravnavali varnostno zanimivih dogodkov.

PONEDELJEK 9. 12. 2019

Ob 00.40 smo v okolici Ormoža, vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

TOREK 10. 12. 2019:

Ob 14:25 uri smo bili na kraju delovne nesreče izven naselja Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je delavec pri delu s delovnim strojem zadobil telesno poškodbo in bil s reševalnim vozilom nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ormož odpeljan na zdravljenje v Splošno bolnico na Ptuju. Po vseh zbranih obvestilih bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:55 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Hum pri Ormožu. Na kraju ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za sredo 11. 12. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel).

Pripravili policisti PP ORMOŽ