PONEDELJEK 17. 2. 2020

Ob 12.48 smo bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Ormožu. Policisti na kraju sprejeli pisno prijavo. V zvezi tega sledi zbiranje obvestil ter kazanska ovadba na pristojno DT.

Ob 13.56 smo bili obveščeni o najdbi NUS-a (neeksplodirano ubojno sredstvo) v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre topovsko granato iz druge svetovne vojne. NUS sta prevzela strokovnjaka iz državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva.

Ob 16.00 uri smo obravnavali prometno nesreči I. kategorije in pobegom, ki se je zgodila na parkirišču. Za kršiteljem poizvedujemo in sledi ustrezen ukrep. Trenutno smo zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.50 uri smo bili obveščeni o sporu med dvema znancema. V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se že pred prihodom policije dogovorila. Zaznali nismo kršitev JRM ter elementov kaznivega dejana. Zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

TOREK 18. 2. 2020

Ob 11:13 uri smo prejeli prijavo poškodovanja osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da poškodbe na vozilu niso nastale na prijavljenem kraju. Zaključili smo z uradnim zaznamkom.

Ob 19:40 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 5:05 uri smo na glavni cesti v naselju Trgovišče kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil v času trajanja ukrepa odvzem vozniškega dovoljenja, prav tako je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotesta pokazal kar 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku, nenazadnje pa je vozil v cestnem prometu vozilo, ki mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla. Zaradi vseh navedenih kršitev je bil odrejen zaseg vozila, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

SREDA 19. 2. 2020

Ob 21.55 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka na območju mesta Ormož. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da ni znakov kršitev ZJRM, zato so zadevo ustrezno zaključili.

Ob 22:09 uri smo policisti pri opravljanju kontrole v prometu na območju naselja Pavlovci obravnavali voznika traktorja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katere vrednosti so presegle dovoljeno mejo. Vozniku je zaradi kršitev določil ZPrCP bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 05:05 uri smo bili obveščeni, da se v naselju Obrež nahajata dve osebi, za kateri se sumi, da gre za ilegalce. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za dva državljana Afganistana, policisti nadaljujejo z postopkom.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 20. 02. 2020

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov ter prekoračitev hitrosti v naseljih.

Pripravili PP Ormož