Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 20. 2. 2020, do 7.00 ure dne 21. 2. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 20. 2. 2020

Ob 6.50 smo bili obveščeni o gibanju neznanega psa v Gornjih Ključarovcih. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da ne gre za nevarnega psa, vendar zaenkrat ni bilo mogoče ugotoviti lastnika, za katerim še zbiramo obvestila. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 08.29 smo bili obveščeni o delovni nezgodi na območju Središča ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je ena oseba z motorno žago pri žaganju drv, nehote porezala drugo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v splošno bolnico Ptuj. Po zbranih obvestilih bomo na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 15.00 smo v Azilni dom odpeljali dva mladoletna državljana Afganistana, ki sta bila obravnavana za nezakonito prehajanje državne meje.

Ob 19.05 smo v Šalovcih prijeli 5 drž. Pakistana, kateri so ilegalno vstopili v našo državo. Po končanih postopkih bodo tujci predani hrvaškim varnostnim organom.

Ob 19.10 smo na Vitanu ustavili državljana Ukrajine, kateri je v vozilu prevažal 4 državljane Pakistana, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Državljana Ukrajine smo pridržali zaradi suma storitve KD, tujci pa bodo po končanih postopkih vrnjeni v R. Hrvaško, od koder so ilegalno vstopili v našo državo.

Ob 22.39 smo na Hajndlu obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Drugih pomembnejših dogodkov nismo obravnavali.


Napoved aktivnosti za petek dne 21. 2. 2020 in vikend:

– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov, varnosti pešcev in hitrosti vožnje.

Ker smo v pustnem času vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da med vožnjo ne smejo uporabljati mask.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir