Novi obrat tovarne nemškega proizvajalca avtodomov Carthago v Ormožu,   ki v Odrancih že zaposluje skoraj 800 ljudi,  je pred odprtjem. Potem, ko so aprila lani položili temeljni kamen, bo odprtje novega obrata 15. aprila ob 11.uri. Razen vodstva podjetja in župana občine Ormož Danijela Vrbnjaka bosta na otvoritvi prisotna tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

Tehnični pregled vrhunsko opremljenih objektov v skupni velikosti 26 tisoč kvadratnih metrov je že bil uspešno opravljen minuli teden, kar pomeni, da je za začetek proizvodnje že vse nared. S proizvodnjo bodo začeli 3.maja.   Sprva bo delalo 180 delavcev, ki bodo tedensko proizvedli okoli 40 počitniških vozil. V Ormožu bo podjetje v nemški lasti proizvajalo priljubljena  manjša počitniška vozila Malibu Van,  proizvodnja večjih vozil ostaja na sedanji lokaciji v Odrancih.

Investicija je bila ocenjena na 45 milijonov evrov, a bo po besedah direktorice Sandre Županec zaradi podražitev gradbenih materialov najverjetneje narasla na okoli 50 milijonov evrov.Carthago bo za investicijo, ki bo po zaprtju nekoč največjega delodajalca v Ormožu, proizvajalca očal Safilo, pomembno vplivala na statistiko zaposlenosti v Ormožu in okoliških občinah, prejel tudi šest milijonov evrov državne spodbude.

Ob polni proizvodnji v letu 2024, kar pomeni več kot 3000 vozil,  načrtujejo okoli 300 zaposlenih.  S tem, da leta 2025 načrtujejo povečati proizvodnjo še za  dodatnih 15 odstotkov. Carthago v Ormožu razpolaga s skupaj 110 tisoč kvadratnih metrov velikim zemljiščem, kar daje možnost širitvi obrata.