Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 8. 12. 2017, do 7. ure dne 11. 12. 2017 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8. 12. 2017
Ob 12:06 smo bili obveščeni poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu, kjer je neznani voznik trčil pa pravilno parkiran osebni avtomobil last prijaviteljice. Pri ogledu poškodbe vozila, pa je do patrulje pristopil povzročitelj, kateri je v nočnem času, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10:00 uri smo bili obveščeni o vlomu v kletni boks v Svetem Tomažu. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 17.40 uri smo bili napoteni pred trgovino v Ormožu, kjer bi naj v trgovini beračili tujci. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta dva neznanca z osebnim avtomobilom znamke VW Passat, svetlo modre barve, francoskih registrskih tablic, prišla na parkirni prostor pri trgovini in zbirala prostovoljne prispevke. Pred prihodom policistov sta neznanca odšla neznano kam in nista bila izsledena.
V zvezi s podobnimi primeri vsem občanom svetujemo, da so zelo pazljivi pri tem, komu dajejo prostovoljne prispevke. Prostovoljne prispevke lahko zbirajo nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče. Dovoljenje se izda v primerih, ko prosilec izkaže upravičen razlog.

Ob 21.56 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Vuzmetincih. Voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste ter trčila v bližnjo hišo. Nastala je materialna škoda. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

SOBOTA 9. 12. 2017
Ob 01.31 smo bili obveščeni, da je na cesti v Mihovcih pri Veliki Nedelji na vozilo padlo drevo in vozniku poškodovalo vozilo. Nastala je materialna škoda. Za odstranitev drevesa je poskrbel upravljavec ceste.

Ob 7:13 smo bili obveščeni o ubitem zajčku v naselju Jastrebci. Patrulja je na kraju ugotovila, da je pes znane lastnice, prejšnji večer na dvorišču ubil domačega zajčka. Zoper lastnico psa, sledi hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali.

NEDELJA 10. 12. 2017
Ob 16:38 smo v bližini ormoške obvoznice obravnavali dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 17.35 uri smo v naselji Vinski vrh obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal izven vozišča ter trčil v drevo. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 12. 2017:
– V času od 11. 12. pa do 24. 12. 2017 bomo izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora »ALCOHOL in DRUGS«. Ob rednem delu izvajali aktivnosti s poudarkom na meritvah hitrosti z LMH in ugotavljanjem prisotnosti alkohola med vožnjo v CP.

Preventivni nasvet:
“Prilika dela tatu” in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Zato pred vsako odsotnostjo z doma zaklenite vrata in zaprite okna, predvsem pa ključev ne puščajte na “skritih mestih”, kot so nabiralniki, predpražniki, lončki za rože ipd….

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir