TOREK 28. 11. 2017:

Ob 07:00 uri smo bili obveščeni, da je na relaciji Gornji Ključarovci – Koračice voznik trčil v divjad- srno, ter si pri tem poškodoval vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato je bilo vozniku izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 10.19 uri smo bili obveščeni o tatvini delov iz kmetijskega traktorja na območju naselja Hum pri Ormožu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz kmetijskega traktorja demontiral več delov ter jih odtujil. Policisti so evidentirali kaznivo dejanje in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob 11.43 uri smo bili obveščeni, da je na območju naselja Velika Nedelja prišlo do poškodbe vozila s strani neznanega storilca. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je preko noči neznani storilec poškodoval pnevmatike na vozilu. Policisti so evidentirali kaznivo dejanje in nadaljujejo z zbiranjem obvestil .

Ob 14:52 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Mihovci pri Veliki Nedelji, ko je neznani voznik neznanega tovornega vozila pri vožnji železniški prehod trčil v zapornico ter jo poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o neznanem vozniku tovornega vozila, ter sledi ustrezni ukrep.

Ob 21:02 uri smo bili obveščeni o poškodbi ključavnice na vhodnih vratih stanovanja na območju Velike Nedelje. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani storilec v vložek cilindrične ključavnice stisnil neznano snov po vsej verjetnosti lepilo. V primeru, da se bo lastnik stanovanja odločil za podajo pregona kaznivega dejanja, bomo evidentirali le – to in zadevo zaključili z kazensko ovadbo oz. poročilom na državno tožilstvo.

Ob 05:45 uri smo na območju Koračic opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju napisala odstop od ogleda.

SREDA 29. 11. 2017:

Ob 09.30 smo bili obveščeni o alarmu na eni izmed bank v Ormožu, kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do napake na alarmnem sistemu.

Ob 14:49 uri smo v Veliki Nedelji opravili ogled kraja kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer je neznani storilec poškodoval pnevmatike na osebnem avtomobilu. V zvezi kaznivega dejanja zbiramo obvestila.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 30. 11. 2017:

– ob rednem delu bodo policisti izvajali nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju vožnje z zimsko opremo.
– Tekom popoldneva bomo izvajali meritve hitrosti z mobilnim radarjem.

PRIPRAVILI:
Franc Lesjak, policist I; Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetkom, komandir