Občino Ormož je danes dopoldne obiskal državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo Jure Leben, ki je po sestanku z županom občine Ormož Alojzem Sokom, njegovih sodelavcev in s predstavniki LO SMC Ormož tudi javnosti naznanil, da bi se v mesecu maju 2018 končno naj začela (nadaljevala) gradnja HITRE CESTE ORMOŽ – HAJDINA. Podrobnosti v izjavi za javnost:

Kot je znano je Hitra cesta med Ormožem in Ptujem načrtovana že skoraj dvajset let, in bi morala po nacionalnem programu gradnje avtocest in hitrih cest iz leta 2004 biti končana že leta 2013, zanjo pa je bilo porabljenih že okoli 10 milijonov evrov. Lokacijski načrt za cesto je bil izdelan že leta 1997 in gradnja hitre ceste Ormož – Slovenska Bistrica je bila del nacionalnega programa gradnje cest v državi. Tako je DARS najprej, že leta 2008 z gradbenim podjetjem Vegrad podpisal pogodbo za gradnjo viadukta čez potok Sejanca, ki je sestavni del ormoškega odseka hitre ceste, ta pa nikoli ni bil dokončan. Tudi za gradnjo prvih 4200 metrov dolgega odseka od Ormoža do Gorišnice, je DARS že leta 2010 s cestnim podjetjem PRIMORJE Ajdoviščina podpisal pogodbo, a tudi ta posel se je kmalu končal z odhodom strojev in delavcev z gradbišča.
DARS je potem 31.avgusta 2011 še enkrat objavil razpis za novega izvajalca za gradnjo hitre ceste Ormož – Gorišnica, a se ni zgodilo nič več. Zgrajen ni bil niti meter ceste.

Kot kaže bi se zgodba naj nadaljevala v pozitivnem smislu, z gradnjo odseka prvih 10 kilometrov od Ormoža do Gorišnice, kar je seveda zelo dobrodošla novica.


Fotografiji z zraka: Zdravko Munda