ROKOMET, reprezentanca U16:
Slovenija – Italija 31 : 23 (16 : 8)
ZREČE
– Športna dvorana OŠ Zreče. 50 gledalcev. Sodnika: Benjamin Pajič in Dejan Čretnik.
SLOVENIJA U16: Dragovan, Dobaj; Ozmec 1, Kunst 6 (1), Horvat 3, Ocvirk 6, Ma. Kotar, Kosi 1 (1), Drobež 3, Rozman 2, Novak 2, Bogovič 1, Kavčič 1, Dobovičnik 5, Švalj. Trener: Saša Prapotnik
ITALIJA U16: Pietrapiana, Crosara; Angiolini 1, Aragona 1, D Antino, Fantinato 2, Matha 3, Mazzieri, Moser, Nocelli 5 (3), Pesci 6, Savini, Seghizzi, Tedesco 1, Weger 3. Trener: Fabrizio Ghedin
Sedemmetrovke: Slovenija 4/2; Italija 4/3.
Izključitve: Slovenija 4; Italija 2 minuti.

Reprezentanca Slovenije, letnik 1998 in mlajši, je v okviru priprav na olimpijski festival evropske mladine, ki bo potekal od 26. julija do 1. avgusta leta 2015 v Gruziji, v Zrečah odigrala pripravljalno tekmo proti sovrstnikom Italije.
Z dobro igro v obrambi so Slovenci iz minute v minuto višali svojo prednost in na odmor odšli z osmimi goli prednosti, polčas 16 : 8.
Da prednost ni bila višja je poskrbel italijanski vratar z nekaj odličnimi obrambami. Med drugim je Tilnu Kosiju in Marku Kotarju v 25. in 29. minuti zaustavil sedemmetrovki.
V 2. polčasu obramba Slovenije več ni bila tako čvrsta, kar se je poznalo na rezultatu. Italijani so brez večjih težav zadevali mrežo, sicer solidno razpoloženega Tadeja Dragovana.
V treh primerih je prednost Slovenije znašala deset zadetkov, nazadnje pri izidu 27 : 17. V zaključku tekme so posamezniki v domači reprezentanci zaigrali nedisciplinirano v napadu in v obrambi, kar so spretno izkoristili Azzuri in omilili poraz na končnih -8.
Drugi del tekme se je končal z izidom 15 : 15, kar je dobro opozorilo za ekipo trenerja Prapotnika pred prihodnjimi tekmami.
Pri zmagovalcih solidna vratarja Gašper Dobaj v prvem in Dragovan v 2. polčasu. Šestkrat sta bila uspešna Matevž Kunst in Gregor Ocvirk, ki je bil poleg Tilna Dobovičnika s petimi doseženimi zadetki eden boljših posameznikov srečanja. Za predstavo v obrambi si zaslužita pohvalo Dominik Ozmec in Miha Kavčič, z stoodstotnim izkupičkom metov je tekmo pri treh zadetkih končal povratnik po poškodbi Gašper Horvat. Pri Italijanih sta oba vratarja solidno opravila svojo nalogo. S šestimi zadetki pa je bil prvi strelec Tomasso Pesci.

Od 26. do 30. decembra 2014 ekipo čakajo priprave v Ljubljani, 9. in 10. januarja 2015 bodo varovanci trenerja Prapotnika gostovali v Umagu, kjer bodo odigrali dve pripravljalni tekmi.