ROKOMET:
RK Jeruzalem Ormož; Matic Šulek in Tomaž Cvetko na kampu vratarjev v Makarski

ROKOMET:
Za uvod Celjani na Hardeku

Rokometaši Jeruzalema, ki so v minulem prvenstvu osvojili 9. v državnem in 3. mesto v Pokalu Slovenije, so trenutno na zasluženih počitnicah. Odmor za Vinarje bo trajal do petka 27. julija, ko se bo ekipa pod vodstvom trenerja Saše Prapotnika zbrala v Mestni grabi na prvem treningu za novo sezono. Uprava kluba se trudi, da bi vsem igralcem ter trenerjem do pričetka sezone 2012/2013 poravnala dolgove, obenem pa se še išče novi obraz na zunanjem položaju. Želje strmijo k levičarju, vendar je na današnjem rokometnem trgu zelo malo kvalitetnih levičarjev. Pa še ti imajo izjemno visoko ceno in ne pridejo v poštev Ormožanom, ki so kot mnogi drugi klubi bili prisiljeni znižati proračun. Zanimivo, da danes mlade igralce na uvodu svoje športne poti ne zanimajo oz. ne privabijo prebite minute ter izkušnje na prvoligaških igriščih, ampak je še vedno denar sveta vladar. Toda tudi ta zgodba se bo kmalu končala in nič čudnega ne bo, če bodo športniki v Sloveniji kot v starih dobrih časih igrali za kranjsko klobaso in pivo. Zaenkrat so tako novi obrazi pri Jeruzalemčkih krožni napadalec Danijel Mesarić, desno krilo Jan Gregorc in mladi bivši kadetski reprezentant Anže Deržič (Brežice), ki prihaja na preizkušnjo in če bo zadovoljil apetite trenerjev bo ostal v ormoškem gnezdu. V klubu tudi že zaključujejo spisek pripravljalnih tekem, ki bo segel po nasprotnikih iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije ter prvič tudi Italije, kamor se bodo Jeruzalemčki podali na tri dnevni turnir.
V prostorih Rokometne zveze Slovenije je bil opravljen tudi žreb za novo prvenstvo. Jeruzalem bo v 1. krogu na Hardeku gostil udeleženca Lige prvakov Celje Pivovarna Laško. Prvenstvo se bo pričelo v soboto 8. septembra, prvi del sezone pa bo trajal do 22. decembra 2012, ko bo na sporedu 17. krog. Drugi del sezone se bo pričel po SP 2013 v Španiji 2. februarja s tekmami 18. kroga.

Razpored tekem 2012/2013:
1. krog: Jeruzalem – Celje PL
2. krog: Sevnica – Jeruzalem
3. krog: Jeruzalem – Krka Nm
4. krog: Gorenje Velenje – Jeruzalem
5. krog: Jeruzalem – Trimo Trebnje
6. krog: Krško – Jeruzalem
7. krog: Jeruzalem – Ribnica
8. krog: SVIŠ Ivančna Gorica – Jeruzalem
9. krog: Jeruzalem – Maribor
10. krog: Izola IP – Jeruzalem
11. krog: Jeruzalem – Cimos Koper

Kamp za mlade vratarje v Makarski
Od 16. do 22. junija v Makarski poteka 2. mednarodni kamp za rokometne vratarje. Kamp velja za najboljšega na svetu! Na njem sodelujejo in z mladimi trenerji delajo najboljši vratarji sveta v preteklosti in sedanjosti: Mirko Bašić, Dejan Perić, Nikola Blažičko, Dragan Jerković, Vladimir Vujović, Goran Stojanović, Nebojša Grahovac,….
Iz vrst Jeruzalema iz Ormoža na kampu sodelujeta mlada perspektivna vratarja Matic Šulek (1995) in Tomaž Cvetko (1996), ki bosta v novi sezoni trenirala tudi pri članih in poleg Boštjana Belca ter Sandija Žurana opravljala vlogo tretjega vratarja. Kamp v Makarski ponuja bogate izkušnje in je več kot dobrodošel za mlade talente. Na kampu si znanje in izkušnje nabira tudi Alči Šulek.

Dragan Jeković (bivši hrvaški reprezentant). V sredini Matic Šulek (RK Jeruzalem Ormož).