ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek, 10. krog:
RK Jeruzalem Ormož sezono 2013/14 končal na 8. mestu!
Jeruzalem – Krka 30 : 32 (17 : 13)
Jeruzalem:
Belec (11 obramb), T. Cvetko; Poznič 2, Kolmančič 2, Putarek, Bogadi 2, Kocbek 1, Radujković 2, Čudič 8 (2), Gregorc 5, Mavrič, Šišmanovič 1, Mesarić 3, Rajšp 2, Peček 2, Kirič. Trener: Saša Prapotnik
Krka: Štangelj (6 obramb), Zaponšek (7 obramb); Suholežnik, Lavrič 4, Špende 1, Maričič 2, Jakše, Rašo, Furdi 1, Orlič 2, Cvikl 7, Potič 4, Klobčar 11 (2), Vidmar. Trener: Mirko Skoko
Sedemmetrovke: Jeruzalem 3/2; Krka 2/2.
Izključitve: Jeruzalemv 4; Krka 6 minut.
Igralec tekme: Mitja Klobčar (Krka Novo mesto).
Državno prvenstvo 2013/14 je za rokometaše Jeruzalema s tekmo 10. kroga Lige za obstanek proti Krki zaključeno. Zmaga je Vinarjem prinašala končno 7. mesto, vendar so Ormožani slabo odigrali zadnjih deset minut tekme in točki sta odpotovali na Dolenjsko. Tako so Izolani z osvojeno točko v Ljubljani prehiteli Ormožane, ki so tako sezono končali kot osmi. V 1. polčasu je tekma dolgo časa bila precej izenačena. Z dobro igro v zadnjih petih minutah 1. polčasa pa si je ekipi trenerja Saša Prapotnika uspelo priigrati štiri zadetke prednosti. Polčas 17 : 13 v prid Jeruzalema. Gostitelji so zadeli takoj na začetku 2. polčasa za vodstvo z 18 : 13 in zadišalo je po zmagi. Toda v nadaljevanju je popustila obramba Jeruzalema in Krka je počasi, a vztrajno nižala svoj zaostanek. V 48. minuti so še vodili Ormožani s 27 : 23. Sledilo je obdobje, kjer gostitelji kar osem minut niso zatresli mreže Krke. Na drugi strani se je razigral krožni napadalec Robi Cvikl, ki je v zadnjih devetih minutah tekme dosegel kar pet zadetkov. Po seriji z 8 : 1 je Krka povedla z 31 : 28 in vprašanje zmagovalca je bilo odločeno. Tekma je imela tudi humanitarno noto, saj bodo v klubu izkupiček, ki se je nabral od vstopnic in dobrodelnih prispevkov ob poplavah podarili rokometnemu klubu Maglaj iz Bosne in Hercegovine. Kot so sporočili iz kluba, se je s prodajo vstopnic in donacij zbralo 435 evrov, ki so jih že nakazali na tekoči račun rokometnega kluba Maglaj. Vstopnico pa so kupili tudi vsi igralci in vodstvo kluba.

Aleš Šišmanovič (Šika), modri dres, je proti Krki zagotovo odigral zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema. Njegova nova destinacija je Avstrija.

Aleš Šišmanovič (Šika), modri dres, je proti Krki zagotovo odigral zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema. Njegova nova destinacija je Avstrija.

Vinarji bodo sezono zaključili s tradicionalnim piknikom, kjer bo tudi več znano o odhodih starih in prihodih novih igralcev. Ekipa Jeruzalema bo sestavljena tudi prihodnje leto tako, da bo konkurenčna v elitni druščini.

K članom prehajajo bronasti kadeti letnika 1997.

K članom prehajajo bronasti kadeti letnika 1997.