Nosilec liste NSi in SLS Lojze Peterle je v petek obiskal Ptujsko-Ormoško regijo. S Ptuja se je s spremljevalci odpravil najprej v občino Sveti Tomaž in nato še v Ormož.
Župan občine Sveti Tomaž Mirko Cvetko je Lojzetu Peterletu in članom ter simpatizerjem NSi in SLS razkazal gradnjo novega vrtca, ki ga je delno sofinancirala tudi Evropska unija in pomeni veliko pridobitev za občino. Prijeten klepet v Svetem Tomažu so zaključili v nastajajoči vinski kleti kulturnega doma.
Potem se je Lojze Peterle v Ormožu srečal tudi za ormoškim županom Alojzem Sokom, ki mu je predstavil glavne razvojne cilje občine in izpostavil določene probleme. Ob 19.uri se je Lojze Peterle v Viteški dvorani ormoškega gradu srečal še s člani in simpatizerji obeh pomladnih strank . V svojem nagovoru zbranim je povedal, da se nam je kriza v Sloveniji zgodila zaradi odmika od vrednot Evropske unije, in da nam dosedanje zadolževanje ni prineslo nobenih reform, pač pa le dolgove, ki jih bodo odplačevale še naslednje generacije. Dejal je tudi, da je Slovenijo možno prenoviti, seveda pa bosta potrebna sodelovanje in vzajemnost, takšna kot je bila v času Demosa. Takšno pot za ponoven začetek pomeni tudi sodelovanje NSi in SLS.
Peterle upa, da bodo bodo Slovenke in Slovenci v tem sodelovanju prepoznali pravo pot in to nagradili tudi na volitvah.
VEČ boste slišali v nocojšnji oddaji AKTUALNO ob 20.05. Ponovitev bo jutri ob 15.00 uri. DSC09123

DSC09119

DSC09121

DSC09118

DSC09122