Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 30. 4. 2013 do 7:00 ure dne
3. 5. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK, 30. 4. 2013

Ob 9.55 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom na lokalni cesti na Hardeku. Voznik osebnega avtomobila je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Voznik je bil izsleden in mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.35 uri so izven naselja Krčevina na lokalni cesti obravnavali prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo, kjer je kolesar pod vplivom alkohola pri vožnji s kolesom po klancu navzdol padel in se lahko telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

SREDA, 1. 5. 2013

Ob 20.42 so bili obveščeni o povoženju divjadi na lokalni cesti v Velikem Brebrovniku. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 02.33 so bili obveščeni, da so zapornice na železniškem prehodu v Veliki Nedelji zaradi okvare spuščene. Do odprave napake smo promet preusmerili na lokalno cesto.

ČETRTEK, 2. 5. 2013

Ob 06:30 uri so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila na območju Žvaba. Patrulja je na kraju ugotovila, da je lastnica vozilo imela parkirano na dvorišču stanovanjske hiše, katero je bilo odklenjeno in s kontaktnimi ključi v vozilu. Do tatvine je prišlo v času od 22.00-06.00 ure.
Ob 14.40 uri smo odtujeno vozilo našli poškodovano in zapuščeno v obcestnem jarku v naselju Lešnica. Za storilcem zbiramo obvestila.

Ob 09:50 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi v Ormožu. Policisti so na kraju odstopili od ogleda.

Ob 13:02 uri so bili s strani občana iz Frankovcev obveščeni, da mu je neznanec v njegov gozd pripeljal zemljo. Patrulja je na kraju ugotovila, da materialna škoda ni nastala, prijavitelja pa je seznanila, da gre za kaznivo dejanje motenje posesti, katero se preganja na zasebno tožbo.

Ob 18:51 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanja tuje stvari na območju Vinskega vrha. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za spor med sestro in bratom, ki sta bila s strani policistov napotena, da zadeve uredita preko zasebne tožbe.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Ob rednem delu bodo ormoški policisti opravljali tudi meritve hitrosti z laserskim merilcem hitrosti ter izvajali nadzor nad psihofizičnim stanjem udeležencev v cestnem prometu.
V soboto bodo v času med 18.00 in 20.00 uro izvajali poostren nadzor nad enoslednimi
vozili, kjer bomo dajali poudarek na vožnji pod vplivom alkohola in vožnji z neprilagojeno
hitrostjo.

PRIPRAVILA:
Franc Lesjak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšpektor II