ČETRTEK 18. 4. 2019:

Ob 09.30 uri smo v naselju Središče ob Dravi prijeli 1 državljana Tunizije, kateri je na nedovoljen način vstopili na ozemlje R Slovenije. Tujcu je bila zaradi kršitve izrečena globa, nato pa je bil istega dne izročen hrvaškim varnostnim organom.

Ob 09.30 smo v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in miru, do katerega je prišlo med dvema sosedama. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.32 uri smo v Dobravi obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila med voznikoma osebnih avtomobilov. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neobvladovanja vozila ob neprilagojeni hitrosti. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.
Pri ogledu kraja prometne nesreče so policisti zaznali snov za katero je sumiti, da gre za prepovedano drogo. Zaradi tega je bilo vozilo zaseženo in bo po pridobljeni odredbi opravljena preiskava vozila. Glede na ugotovitve sledi ustrezni urep.

Ob 16.19 smo bili obveščeni, da je v naselju Osluševci padel kolesar in se poškodoval. Kolesarju je bil zaradi neprilagojene hitrosti izdan plačilni nalog.

PETEK 19. 4. 2019

Ob 15:03 uri je oškodovanka iz okolice Ormoža naznanila kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, saj ji je neznani storilec požagal drevo. Sprejeta pisna prijava kaznivega dejanja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 16:10 uri smo imeli v postopku dva tujca iz Libije in Alžirije, katera sta ilegalno prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Ob 17:50 uri smo bili s strani občanke obveščeni, da je v Ormožu izgubila denarnico z osebnimi dokumenti. Najditelja naproša, da ji vrne osebne dokumente.

Ob 19:05 uri smo obravnavali poškodbo osebnega vozila na parkirnem prostoru pred trgovino v Ormožu.

Ob 20:12 uri smo na Kajžarju obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 22:08 uri smo v Ormožu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika oplazila parkiran osebni avtomobil.

SOBOTA 20. 4. 2019

Ob 5:30 uri smo bili obveščeni o poškodbi vetrobranskega stekla na osebnem avtomobilu na območju Krčevine, kjer je neznani storilec namerno poškodoval steklo.

Ob 9:32 uri nas je anonimni občan iz Šardinja obvestil, da ga moti pokanje s acitelenom na območju njihove vasi. Patrulja je na kraju opravila opozorilni razgovor s »pokači«, kateri so nato s pokanjem tudi začasno prenehali.

Ob 10:45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije – dogodek na glavni cesti v naselju Obrež. Voznica je z osebnim avtomobilom trčila v srno, katera je s kraja pobegnila. Udeleženki je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 13:06 uri je občan Ormoža prijavil tatvino lesa iz gozda v k.o. Velika Nedelja.

Ob 15.26 uri smo bili obveščeni o ponovnem pokanju s acitelenom v naselju Šardinje. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršenja določb 11. člena ZJRM-1.

Ob 15:40 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na lokalni cesti v naselju Šalovci, kjer sta bila udeležena voznik OA in kolesarka. Kolesarka si je pri padcu (s padcem se je izognila vozilu, ki ga je vozil vinjen voznik) zlomila levo zapestje. Vozniku je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika vozila bomo podali kazensko ovadbo po 324. členu KZ-1.

Ob 22:16 uri smo bili obveščeni o motenju nočnega počitka v naselju Bresnica, saj so imeli glasno glasbo in pokali z acitelenom. Patrulja je na kraju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru, kršitelju izdala plačilni nalog.

Ob 00:48 uri je patrulja v Veliki Nedelji imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat preizkusa 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega podan predlog za uvedbo postoka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola na Okrajno sodišče.

NEDELJA 21. 4. 2019

Ob 14.05 uri smo bili obveščeni o pokanju s karbidom v Podgorcih, kar je motilo prijavitelja. Opravljen je bil razgovor z odgovorno osebo, kateri je bilo tudi izrečeno ustno opozorilo zaradi kršitve ZJRM-1 11/1.

Ob 20.39 smo bili obveščeni o dogodku. V Libanji je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo.

PONEDELJEK 22. 4. 2019

Ob 16:55 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v Ormožu, kjer je občan razbijal po stanovanju in povzroča škodo ter grozil s samomorom. Na kraju je bila tudi ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ormož z dežurnim zdravnikom, ki je kršitelja odpeljalo na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico. Zoper kršitelja sledi plačilni nalog, zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 20.45 smo v Središču ob Dravi prijeli 3 državljane Sirije, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. Ker so tujci zaprosili za mednarodno zaščito, so bili po končanih postopkih prepeljani v azilni dom v Ljubljano.

Ob 21.24 smo bili obveščeni o travniškem požaru v Vičancih. Požar so pogasili gasilci PGD Velika Nedelja in PGD Senešci. Opravljen je bil ogled, sledi pa poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Ob 21.50 smo prav tako v Središču ob Dravi prijeli 3 državljane Iraka, kateri so prav tako ilegalno vstopili v našo državo. Ker so tudi ti zaprosili za mednarodno zaščito so bili po končanih postopkih prepeljani v azilni dom Ljubljana.


Napoved aktivnosti za torek dne 23. 4. 2019:

– Od 15. 4. do 28. 4. 2019 poteka poostren nadzor cestnega prometa – ENOSLEDNA MOTORNA VOZILA;
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, nepravilna uporaba mobilnega telefona, ipd…).

PRIPRAVILI policisti PP ORMOŽ