FAŠENK PO TOMAŽEVSKO se je odvijal v soboto s pričetkom ob 11.uri. Gre za tradicionalno pustno povorko skozi Sveti Tomaž, ki jo pod pokroviteljstvom domače občine in s pomočjo donatorjev tradicionalno organizira TURISTIČNO DRUŠTVO Sveti Tomaž.
Letos je sodelovalo 17 skupin, od tega je bilo 11 otroških oz. šolskih, in dve skupini kurentov, ki so v Sveti Tomaž prišli odganjat zimo in predvsem “zle duhove” iz Ključarovcev in Bresnice.
V povorki pa smo videli tudi tudi skupino Titovih pionirk in Tita (Društvo gospodinj Sveti Tomaž); “Ščele brlunc”… (skupina iz Lahoncev); kako “nevesta išče ženina” so prikazali Savčani, “Prleško vardo” pa predstavili mladi Tomažovčani in okoličani.

Komisija, ki so jo sestavljali Andreja Fridman Vidovič – predstavnica DPM Sveti Tomaž (predsednica ocenjevalne komisije); Ivan Rakuša – predstavnik Občine; Barbara Podgorelec – vodja OI JSKD ORMOŽ; Milan Bratuša – predstavnik PGD Koračice in Tomo Breznik – predstavnik Strelskega duštva Sveti Tomaž, ni imela enostavnega dela. Odločili so se, da vseh 11 otroških oz. šolskih skupin prejme po 50 evrov, PRVO nagrado (300 evrov) pa so osvojile Titove pionirke, DRUGO nagrado (200 evrov) “Ščele brlunc…” in TRETJO (100 evrov) Prleška varda.

Da je bilo pestro in predvsem veselo, pravi Blanka Kosi Raušl iz Turistične pisarne Sveti Tomaž, povorko si je ogledalo čez 500 obiskovalcev, največ domačinov, a tudi od drugod jih je bilo kar nekaj.
UTRINKI: (FOTOHOST, Štefan Hozyan)