Gledališka sekcija TKD Miklavž pri Ormožu na oder postavlja “rdeče-črno komedijo” Vinka Moederndorfeja MRTVE DUŠE. Premiera bo v soboto, 24. marca 2018 ob 18.uri v domačem kulturnem domu.
V komediji bodo nastopili: Mirko Kustec, Jožica Filipič, Jernej Štampar, Minea Rudolf, Marjan Čeh, Leon Panič, Alen Sever, Enej Novak, Angela Topolinjak, Danica Korotaj in Ljubica Simonič. Kot režiser se je tokrat preizkusil Mirko Fekonja, ki je poskrbel tudi za kulise. Za ostalo tehniko in glasbo skrbi Vinko Perdan, za kustume in šminko skrbijo Marija Rudolf, Jožica Filipič in Minea Rudolf, s šepetanjem pa se trudita Ljubica Simonič in Štefanija Veselinovič. Odmor pa bo popestril harmonikar Žan Sever.

Režiser MIRKO FEKONJA, pravi, da gre za komedijo oziroma preplet drame in satire, ki predstavlja današnji čas v Sloveniji, v katerem nektari z nesrečno preteklostjo še vedno kujejo politični dobiček…

Komedijo bodo Miklavški gledališčniki znova odigrali v Središču ob Dravi 22.aprila ob 19.uri ter v Miklavžu 27.aprila ob 19.uri v okviru Linhartovega srečanja (JSKD).