Gledališka skupina iz Osnovne šole Miklavža pri Ormožu se je s predstavo Martin Krpan uvrstila med trinajst najboljših mladinskih gledaliških skupin, ki bodo v organizaciji JSKD RS nastopile na Državnem srečanju v Medvodah:

 

Gre za predstavo, ki je mojstrska priredba Levstikovega Martina Krpana, za katero je zaslužna Jana Kolarič. Posebnost predstave je, da je celotna predstava v verzih, druga posebnost pa, da celotno predstavo z izvirno avtorsko živo glasbo spremljajo učenke glasbenega projekta pod mentorstvom Leona Laha. Igralsko zasedbo predstavljajo učenci 9. razreda. Kot režiserka se je izkazala učiteljica Simona Klasinc. Predstavo Martin Krpan je selektor Samo M. Strelec že na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin IGRAJMO SE GLEDALIŠČE 2016 uvrstil v izbor za Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin, ki je bilo lpri Sveti Ani v Slovenskih Goricah. Državna selektorica, Simona Zorc Ramovš, pa je predstavo uvrstila med trinajst najboljših predstav letošnje sezone, tako da se bodo mladi miklavški gledališčniki 9. junija 2016 predstavili še na zaključnem Državnem srečanju otroških gledaliških skupin, ki bo letos v Medvodah. Poleg Lainščkove Regratove rože je Martin Krpan druga predstava v zadnjih treh letih, s katero so se miklavški gledališčniki pod mentorstvom Simone Klasinc uvrstili med najboljše. Konec maja, si je predstavo ob zaključku Bralne značke ogledala tudi avtorica besedila za predstavo Martin KRPAN Jana Kolarič, ki je bila nad predstavo prav tako izjemno navdušena, na spletu pa je zapisala: ""Moj" Martin Krpan v izvedbi gledališke skupine OŠ Miklavž pri Ormožu in pod izkušeno in izvirno režijsko taktirko Simone Klasinc je v vseh pogledih vrhunska predstava.

V okviru Tedna ljubiteljske kulture in Tedna vseživljenjskega učenja so v Miklavžu pri Ormožu pred kratkim pripravili gledališki večer. Šolarji so navdušili z dvema gledališkima predstavama – poleg Martina Krpana, so se učenci 7.in 8. razreda izkazali s predstavo sicer Mulci proti dr. Zlobi, za katero je besedilo napisal Janez Remškar, govori pa o odnosih med starši in otroki. Ob tej priložnosti je bila na ogled še razstava na temo otroške gledališke dejavnosti v Miklavžu pri Ormožu pod naslovom Naši odri se spominjajo…, ki jo je pripravila šolska knjižničarka Fleur Tkalčec.

 

Krpan (245) Krpan (342)