V Hermancih ( KS Miklavž pri Ormožu) pri domačiji Žuman oziroma na Strmcu kot domačini imenujejo najvišji predel Hermancev, je danes bila svečana otvoritev dveh cestnih odcepov: 1050 metrov od Anuškovih do Žumanovih ter odcep Zadravec – Cmager – Habjanič v dolžini 800 metrov.

Po novi cesti (Foto:Karolina Putarek)

Z oldtimerji po novi cesti .... (Foto:Karolina Putarek)

Med potniki v oldtimerjih je bil tudi župan občine Ormož Alojz Sok (Foto:Karolina Putarek)

Priložnostno slovesnost so popestrili domačini z nekaj oldtimerji in s kočijo Vladimirja Plohla, ki so se simbolično zapeljali po novi cesti; nato je zapel Miklavški oket; številnim zbranim domačinom pa sta nato spregovorila predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak in župan občine Ormož, ki sta cestni odcep odprla oziroma skupaj z najstarejšim krajanom 78-letnim Aljozom Belclom simbolično prerezala tribarvnico. Cesto je blagoslovil domači župnik Jože Mihorič.

Najstarejši krajan, 78-letni ALOJZ BELCL ni skrival navdušenja nad novo cesto:

PRISLUHNI IZJAVI:
Alojz Belcl – KLIKNI TUKAJ

Zapel je Miklavški oket (Foto:Karolina Putarek)

Zbranim je spregovoril predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak (Foto: Karolina Putarek)

Alojz Sok, župan občine Ormož: Na medernizacijo čaka še 90 km cest .... (Foto:Karolina Putarek)

Cesto je blagoslovil domači župnik Jože Mohorič (Foto:Karolina Putarek)

Tribarvnico so prerezali:(Od leve proti desni) Alojz Sok, župan občine Ormož, Alojz Belcl, najstarejši kajan; Emil Trstenjak, predsednik KS Miklavž pri Ormožu (Foto:Karolina Putarek)

Zadovoljni domačini (Foto: Karolina Putarek)

Na otvoritvi ( Foto:Karolina Putarek)

Na otvoritvi (Foto:Karolina Putarek)

V pričakovanju prvih potnikov (oldtimerjev) Foto:Karolina Putarek

Kot podizvajalec pri gradnji cest se je izkazal domačin VLADO PLOHL, s.p., na otvoritvi je bil s svojimi vranci in kočijo ...... (Foto:Karolina Putarek)

Cesti sta velika pridobitev za kraj, imata pa tudi povezovalno vlogo med občino Ormož in Ljutomer, je povedal predsednik KS Miklavž pri Ormožu Emil Trstenjak:

PRISLUHNI IZJAVI:
Emil Trstenjak – KLIKNI TUKAJ

Gradnja zadnjih dveh cestnih odcepov je stala 150.000 eur, sicer pa se v KS Miklavž pri Ormožu letos lahko pohvalijo skupaj s kar 2825 metrov na novo asfaltiranimi cestami. S 375 metrov dolgim odcepom v Kajžarju in 600-meterskim odcepom Vinski vrh – Pokrivač.

V občini na modernizacijo čaka še 90 kilometrov cest, je povedal župan Alojz Sok:

PRISLUHNI IZJAVI:
Alojz Sok – KLIKNI TUKAJ

1050 metrov nove ceste .... (Foto: Karolina Putarek)

Za domačinko Elico Belcl je otvoritev bila še en praznik več, tudi rojstni dan je praznovala ... (Foto:Karolina Putarek)