Avtorski večeri v družbi izbranih knjig in vin

Vsako zadnjo sredo v mesecu bomo v Domu kulture Muzikafe gostili vrhunskega pisatelja in vrhunskega vinarja. Na enem kraju se bosta srečevali pesniška in enološka umetnost, prisluškovali bomo, okušali, se smejali in pomnili. Ena, izbrana knjiga in eno, izbrano vino, oboje zaznamovano z nezamenljivo avtorsko pisavo, osebnostjo, pečatom porekla.
Cilj cikla večerov bo razvneti duha, ga dvigniti v višave in odpeljati v kraje, kamor ne zaide vsak dan.

Vsak od povabljenih pisateljskih gostov bo o vinu, o katerem bo ta večer tekla beseda, napisal besedilo. Po dveh letih bodo besedila izšla v skupni knjigi.

Prvi gost cikla Huda pokušnja bo slovenski pisatelj Vlado Žabot. Njegova zadnja knjiga Sveta poroka je čudežno, povsem samosvoje in posebno delo v našem kontekstu. Gre za prvi sodobni slovenski ep, napisan v klasičnem verzu po motivu zelenega Jurija. Beseda bo zato tekla o vinu in poeziji, o magični moči besede, ki uroči, o mitih, ki prikrito še vedno trdno usmerjajo naše usode, o tem, kaj pomeni navezovati se na tradicijo v svetu, ki vse hitreje pozablja, od kod prihaja.
Večer bosta povezovala pesnik David Bedrač in sommelier, vinski publicist Jože Rozman, ki bo predstavil vinarja Bojana Kobala in vino večera iz Ptujske kleti.

Kraj: Dom kulture Muzikafe, Vrazov trg 1, Ptuj

Datum: 27. februar 2013, ob 19. uri

Zavod TO
Saška Šteger
Gsm.:041 897 090